Manda Sahibi Ezilmekten Son Anda Kurtuldu

Kastamonu`nun Taşköprü`de 25.

Manda Sahibi Ezilmekten Son Anda Kurtuldu
`si düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali`nde kortej geçişi yapan mandalar, eğiticileri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Bir manda sahibi ezilmekten son anda kurtuldu.

Kastamonu`nun Taşköprü ilçesinde Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen programlarda ilk olarak yerli ve yabancı halk oyunu ekipleri birbirinden güzel gösterilerini Taşköprülüler için sundu. Daha sonra, En iyi Sarımsak ve Buzağı Yetiştiricileri seçme yarışmaları, En Güzel Yemek Yapma yarışmalarında dereceye giren katılımcılar ile festival sponsorlarına plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Programda, Taşköprü`nün yüksek köylerinden getirilip gelin arabası gibi süslenen manda ve öküzlerin çektiği kağnılarla Taşköprü`nün eski tarihi canlandırıldı. Bu arada, kalabalıktan ve patlayan flaşlardan huysuzlanan mandalar, sahipleri ve yetiştiricileri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kontrolden çıkan mandaların, vatandaşlara saldırması son anda engellendi. Olayda bir manda sahibi, iki arabanın arasına sıkıştı ve ezilme tehlikesi atlattı

Programın sonunda ise, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarımsak Güzeli Yarışması yapıldı. Yarışmaya katılan yerli ve yabancı 14 genç kız birbiriyle yarıştı. Jürinin zor anlar yaşadığı yarışmanın sonucunun, ünlü sanatçı Hadise`nin vereceği konser esnasında belirlenip taçlarının takılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA