Malatya`da Kuduz Tilki Vakası

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tilki`nin koyunları ısırması sonucu bulaştığı tespit edilen kuduz vakası nedeniyle Ballıdere Köyü`nün karantina altına alınarak, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını açıkladı.

Tarım İl Müdürü Aygül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ballıdere Köyünde Tilki`nin hayvanlara saldırarak ısırması sonucu köyde kuduz vakasının ortaya çıktığını ve bundan dolayı 4 büyükbaş hayvan ile 2 koyunun telef olduğunu belirtti

Bir vatandaş tarafından öldürülen Tilki`nin yapılan laboratuar incelemesinde kuduz çıktığının belirlendiğini bildiren Aygül, Tilki ile telef olan 6 hayvanın toprağa gömülerek üzerinin kireçlendiğini söyledi. Aygül, olayın ardından köydeki vatandaşların kuduz vakasına karşı aşılanmalarının sağlandığını belirterek, yine köydeki yaklaşık 60 koyun ile 100 büyükbaş hayvanında kuduz vakasına karşı aşılandığını kaydetti. Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Ballıdere Köyünün şuanda karantina altında olduğunu ve köyü hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını bildirdi.
Kaynak: İHA