Karayılan`dan 21 Gün Sonra İlk Görüntü

Terör örgütü PKK`nın iki numaralı ismi Murat Karayılan, 13 Ağustos`taki `yakalandı` iddiasından sonra ilk kez görüntülendi.


İran tarafından yakalandığı iddia edilen Karayılan, bir dağ yamacında görüntülendi. ANF`deki habere göre, Karayılan, Almanya`nın Köln şehrinde düzenlenen 19. Kürt Kültür Festivali’ne gönderdiği görüntülü mesajı yayınlandı. Karayılan, mesajında, "Yeni bir sürece girdik. Bu süreçteki kazanımlar halkımızın geleceğini belirleyecektir. Bu nedenle bugünler çok önemlidir. 18 yıldır önderliğimiz ve hareketimiz çözümün barışçıl yollarla gelişmesi için çaba harcıyor." iddialarını sıraladı.


"BİZİM PROJEMİZ DEMOKRATİK ÖZERKLİKTİR"
Karayılan, Öcalan`ın demokratik çözüm için protokoller sunduğunu iddia ederek, BDP`ye verilen oyların vatandaşların `Demokratik Özerklik` talebine evet denildiğini ileri sürdü. PKK`nın savaş ilan ettiğinin söylendiğini belirten Karayılan, bunun doğru olmadığı iddiasını dile getirdi. PKK`nın yaptığı eylemlerin hiçbirini dile getirmeyen Karayılan, savaşı da AK Parti`nin çıkardığını ve tezgahladığını iddia etti. Karayılan, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi benim yakalandığımı söylüyorlar. Tüm yalancı basına söylüyorum, işte buradayım."
Karayılan, Devlet Bakanı Bülent Arınç`a seslenerek, "Bülent Arınç da iyi bilsin ki, biz buradayız ve tutuklayamazsınız. Sürekli çağrılarda bulunduk, silahla karşılık verildi. PKK önderliği Özerk Kürdistan istiyor." dedi.