Fal Bahanasiyle Hırsızlık

Sakarya`nın Sapanca ilçesinde, akaryakıt istasyonuna gelen bir kadın, istasyon görevlisinden `fal bakacağım` diyerek aldığı paralardan, tırnakçılık yöntemiyle 800 lira çaldı.

Fal Bahanasiyle Hırsızlık
Olay, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İzmit Caddesi üzerindeki bir benzin istasyonuna gelen dilenci görünümlü iki kadın, markete girerek görevliden para istedi. Görevlinin para yerine sakız verdiği kadın buna karşılık, fal bakmak istediğini söyledi. Market bölümünden çıkan kadın ve istasyon görevlisi yan taraftaki yazıhaneye geçti. Diğer kadın ise, dışarıda kalarak kapı önündeki personeli oyalamaya başladı.

Yazıhaneye giren kadın pompacı Enes Gür`e (21), falına bakmak için cebindeki paraları kafasının üzerinden geçirmesi gerektiğini söyledi. Gür, bunun üzerine cebinde bulunan yaklaşık 2 bin lirayı çıkararak kadına verdi. Pompacının elindeki paraları alan kadın, paraları geri verirken tırnakçılık yoluyla 800 lirayı çaldı. Gür`ün arkasını döndüğü bir anda çaldığı paraları elbisesinin içine sokan kadın dışarı çıkarak, diğer arkadaşına gitmesi için işaret yaptıktan sonra benzin istasyonundan uzaklaştı.

Olayın ardından hesapları kapatmak için cebindeki parayı sayan Gür, 800 lira eksik olduğunu fark etti ve durumu hemen iş yeri sahibine bildirdi. Bunun üzerine güvenlik kamerası görüntülerini izleyen istasyon yetkilileri, paraların dilenci kılığında istasyona gelen ve pompacının falına bakan kadın tarafından çalındığını tespit etti. Olayın polise bildirilmesinin ardından, kamera görüntülerini inceleyen emniyet güçleri, kadının kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA