Başkentliler suyun dansını çok sevdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce Gençlik Parkı'nda yaptırılan ve “suların ışık ve müzikle dansı” olarak adlandırılan fıskiyelerinin provası gerçekleştirildi.

Başkentliler suyun dansını çok sevdi
Halka açık olarak yapılan prova sırasında, fıskiyelerle birlikte görüntü, lazer, müzik ve havai fişek gösterileri de sunuldu.

İzleyicilerden alkış alan gösterinin bir bölümünde, yelpaze şeklinde havaya püskürtülen su, perde olarak kullanıldı. Suyun üzerine, Türk Bayrağı, Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fotoğrafları ile bazı halk oyunları gösterilerinin görüntüleri yansıtıldı.

Açılış 29 Ekim’de

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, fıskiyelerin provasının yapıldığını, tam olarak faaliyete ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçeceğini bildirdi.

Ertürk, “Bayram nedeniyle başka şehirlerden Ankara’ya gelenler oldu. Misafirlerimizin de görmesini istediğimiz için bu gece prova gösterisini yaptık. Kurulacak sistem, belki de Avrupa’nın en büyük müzikli dans sistemi olacak. Çalışmalar devam edecek. 29 Ekim’e kadar ara ara, Ankaralılara ve şehir dışından gelenlere bu gösteriyi izlemenin zevkini tattıracağız” diye konuştu.