Trabzon`da Yangın Tatbikatı

Trabzon Belediyesi`ne bağlı itfaiye ekipleri, "İtfaiye Haftası" kutlamaları çerçevesinde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yaptı.

Trabzon`da Yangın Tatbikatı
Renkli görüntülerin yaşandığı tatbikatta zaman zaman ufak aksaklıklar meydana gelirken, yangını söndürmeye çalışan bir itfaiye eri hortumun azizliğine uğradı.

İtfaiye Teşkilatı`nın 297. kuruluş yılı münasebetiyle Yenimahalle Sahil Fuar Alanı`nda bir yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatta yangın sırasında binaların üst katlarında mahsur kalanlar kurtarılırken, LPG tüpü ve kalorifer kazanından çıkan yangınlar söndürülüp trafik kazası sonrası araçta mahsur kalan yolcular kurtarıldı. Tatbikat sırasında hortumun yerinden çıkması nedeniyle bir itfaiye eri zor anlar yaşadı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fuar alanında tatbikatı izlerken güneşten etkilendiğini gördüğü öğrencileri protokol tribününe davet etti. Gümrükçüoğlu, öğretmenlere de, "Protokol tribününe bu yavrularımızı alalım. Belki hepsi sığmayabilir ama alabildiğimiz kadarını alalım" dedi. Güneşten rahatsız olan öğrenciler, Başkanın davetinden sonra tatbikatı tribünlerden izledi. İtfaiyecilerin nefes kesen tatbikatı törene katılanlardan alkış aldı.

Gümrükçüoğlu, her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen itfaiyenin 24 saat görev başında olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz gerektiğinde kendi canını tehlikeye atarak vatandaşların canını ve malını kurtarmak için büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Trabzon Belediye İtfaiyesi, çağın gereklerine ayak uydurma ve teknolojiyi takip etme noktasında her geçen gün kendini yenilemektedir. İtfaiyemiz 2010 yılında 591 yangın, 45 trafik kazası, 20 asansörde mahsur kalma olayına müdahale etti.İtfaiyemiz bütün tüm imkanlarıyla insanımızın hizmetindedir" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, itfaiyenin sadece kent sınırları içerisine değil, gerektiğinde komşu illerde meydana gelen yangınlara da müdahale ettiğini belirterek, "Gelişmiş araç gereç ve eğitimli personeli ile itfaiyemiz bir nevi bölge itfaiyesi durumundadır" dedi.

Trabzon Belediye Mehter Takımı`nın konseriyle başlayan etkinliği; Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları O.Gökhan Bali, Hüseyin Turan, Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.
Kaynak: İHA