Siirt Emniyeti Alarmda

Siirt`te son günlerde artan terör saldırılarının ardından Siirt Emniyet Müdürlüğü alarma geçti.

Bir günde eş zamanlı birçok ayrı noktada operasyon düzenlenirken, polis lojmanları ve polis otosuna molotof atıldı. Polisler çöp konteynırlarını bile arıyor.

Terör örgütü PKK`nın eylemsizlik kararını kaldırmasının ardından bomba eğitimi almış teröristleri şehirlerde bombalı saldırı düzenlemesi için gönderdiği bilgisi üzerinde Siirt polisi de alarma geçti. Şehir merkezi ve kırsalda terör örgütüne yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonlarda Siirt`te Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince sabah saatlerinde terör örgütü dağ kadrosuna adam yetiştirdikleri gerekçesiyle 6 kişi evlerine baskın yapılarak gözaltına alınırken, Baykan ilçesine Bağlı Ziyaret beldesindejandarma karakoluna yönelik düzenlenen saldırıyla ilgisi olduğu tespit edilen 3 kişi Baykan ilçesinde gözaltına alınarak Siirt`e getirildi.

Öte yandan, Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü baskını ile ilgili jandarma tarafında yürütülen operasyonlar kapsamında 1 kadın gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Siirt Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Karakolu arkasında bulunan polis lojmanlarına ve devriye amacı ile karakol yakınında bulunan bir polis otosuna molotof ve ses bombası atıldı. Aracın isabet almadığı saldırıda ölen veya yaralanan olmadı. Saldırganların Ulus Mahallesi`ne kaçtıklarını belirleyen polis ekiplerinin yakalamak için başlattığı operasyonları sürdürüyor.Ayrıca Siirt`te terör örgütü tarafından yeni bir saldırı yapılacağı ihbarı üzerine şüpheli araçlar ve şahıslar üzerine yoğunlaşan güvenlik güçleri, şüpheli araçları durdurarak arama yaparken şüpheli şahısların kimlik kontrolleri yapıldı.

Muhtemel bir eyleme karşı yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri şehir merkezinde, şehrin belli kritik noktalarından sivil polislerden oluşan ekipler tarafından nöbet tutulurken, Siirt`te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`e yönelik muhtemel bir saldırıya karşı geçtiği güzergahtaki tüm çöp konteynırlar ve sokaklar tek tek arandı.

Şehir merkezinde yoğun zırhlı araç trafiği yaşanıyor. Şehir merkezinde devriye atan araçlarla okulların çevreleri, memur ve polis lojmanların bulunduğu bölgeler, askeri bölgeler ve çevrelerinde güvenlik sağlanırken muhtemel bir eyleme karşı birçok birimde ekipler hazır bekletildi.
Kaynak: İHA