Amiral Kuznetsov Karadeniz'e inecek
Rus Deniz Kuvvetleri'ne ait Amiral Kuznetsov uçak gemisi kasım ayında Karadeniz ve Kuzey Atlantik sularında askeri tatbikat yapacak.

Haberde, savaş gemilerinin 1 hafta boyunca Barents Denizi'nde gemiye iniş ve kalkış çalışması yapacağı belirtilerek, Amiral Kuznetsov'un 19 Kasım'da 3 aylık bir süre için Akdeniz ve Atlantik sularına açılacağı vurgulandı. İtar-Tass, Amiral Kuznetsov gemisinin denizaltı savunma desteğini sağlamak için Admiral Çabanenko anti-denizaltı gemisiyle birlikte hareket edeceğini duyurdu.
Ajans, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki olaylar nedeniyle gemilerin duracağı limanların tespitinin devam ettiğini kaydederek, bölgedeki ülkelerin deniz kuvvetleriyle ortak askeri-eğitim faaliyetlerine katılma konusunun da hala değerlendirildiğini vurguladı.
Amiral Kuznetsov, Sovyetler dönemine ait Kuzey Rus Donanmasının aktif hizmetteki en gelişmiş ve tek uçak gemisi. Gemi 26 adet SU-33 ve MIG-29K tipi uçak, 24 adet denizaltı savunma helikopteri, 18 adet KA-27 ve KA-29, 2 adet KA-27PS ile 4 adet KA-31 taşıma kapasitesine sahip.
