Aü Hastanesi’ne Ek Bina

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nin B blok inşaatının temeli atıldı.

Aü Hastanesi’ne Ek Bina
Eylül 2012’de tamamlanması beklenen hastane 11 kattan oluşacak. 16 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak hastane 18’i yoğun bakım olmak üzere 306 yatak kapasiteli olacak. İki yoğun bakım ünitesi bulunacak hastanede odalar birer ve ikişer kişilik olacak. 16 milyon 180 bin liraya mal olacak hastanede 4 bin kişiye yemek hazırlayabilecek mutfak, 280 kişilik yemekhanenin yanı sıra 20 adet idari afis de yer alacak.

Hastanenin temel atma töreni için düzenlenen törende konuşan başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, 1984’te temeli atılan A Blok yetersiz kaldığı için yeni bir hastane binasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Halkımızdan, hastalarımızdan ve çalışanlarımızdan çok şikayet vardı. Hastane binasının yapılması kaçınılmazdı. Yeni binanın hizmete girmesiyle şikayetlerin azalacağına inanıyoruz ama yeni hastane binalarına ihtiyaç olacağını şimdiden öngörmek mümkün." dedi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de hastanenin yatak kapasitesinin 800’e dayanmasına rağmen doluluk sebebiyle sürekli şikayet aldıklarını ifade etti. DPT’ye yeni hastane binası ihtiyacı olduğunu anlatmalarına rağmen ancak 2 yıl sonra olumlu yanıt alabildiklerini anlatan Kurtcephe, "Şikayet dilekçelerini sununca ikna oldular. İnşaatı süresinden önce 7-8 ayda bitirelim istiyoruz. Gidişat da zamanından önce biteceğini gösteriyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından B blok inşaatının temelini Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, rektör, rektör yardımcıları, başhekim ve tıp fakültesi dekanının yanı sıra CHP milletvekilleri birlikte attı.