Milletvekili Üstün Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane`nin programlı işlerini titizlikle takip ettiklerini söyledi.

Milletvekili Üstün Gazetecilerle Buluştu
Milletvekili Üstün, parti yöneticileri ve gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Tarihi Balyemez Konağı`nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Üstün, şu anda il genelinde devam eden iş ve işlemlerle ilgili açıklamalarda bulunup gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Gümüşhane`nin özellikle ulaşım noktasında devam eden işlerini yakından takip ettiklerini, herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydeden Üstün, "Gerek çevre yolumuz, gerekse Zigana Tüneli çalışmaları devam ediyor. Çevre yolunun harita alımları ve sondaj çalışmaları yapılıyor" dedi.

Demir yolu konusunda kendisinin oldukça heyecanlı olduğunu belirten Üstün, demir yolunun önemini bildiğini ifade ederek, "Demir yolu Gümüşhane kent merkezinden geçmek zorunda. Sonuna kadar da bu konunun takipçisiyim" ifadelerini kullandı.

Köse Salyazı Havaalanı`yla ilgili olarak Genel Müdürle görüştüğünü anlatan Üstün, Ulaştırma Bakanlığının belirli bir süre sonra "dolmuş uçak" şeklinde küçük uçaklar alıp bunlarla Anadolu`nun her yerine gideceklerlerini belirterek, Salyazı Havaalanı için belirli bir ödenek ve iz bedeli koyduklarını, bu ödenekle pistin düzenlenmesinin yapılacağını, dolmuş uçak sistemine geçildiğinde ilk değerlendirilecek yerlerden birisinin ise Salyazı Havaalanı olacağını söyledi.

Gümüşhane`nin devlet programında olan işlerinin takipleri altında olduğunu ve çalışmaları bir sıkıntı çıkmadan devam ettireceklerini dile getiren Üstün, Gümüşhane`nin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu söyledi. İller Bankası yönetim kurulu üyesi iken milletvekili seçilen Üstün, o dönemde altyapı sorunlarıyla ilgili projelendirme çalışmalarına başlandığını ve bugün itibarı ile birçok ilçe ve belde belediyelerinde özellikle kanalizasyon ihalelerinin gerçekleştiğini belirtti.

"AKTARILABİLECEK EKSTRA KAYNAKLARDA İL MÜDÜRLERİ BİZLERİ YÖNLENDİRSİN" Toplantıda Ankara`da yılların birikimine sahip olduklarını ve bürokrasiyi iyi bildiklerini kaydeden Üstün, Plan Bütçe Komisyonu`nda yer aldığını ve Gümüşhane için aktarılacak ekstra bir kaynak olması durumunda kamu kurumlarının il müdürlerinin bu konularda kendilerini yönlendirmelerini istedi.

TBMM`nin açılmasıyla birlikte yoğun bir çalışma temposuna gireceklerini, bütçe onaylanana kadar Plan Bütçe Komisyonu`nda gece yarılarına kadar çalışacaklarını dile getiren Üstün, "Biz de elimizden geldiği kadar diğer milletvekili arkadaşım Kemalettin Aydın Bey`le birlikte omuz vererek gücümüzün yettiği kadar daha fazla kaynak aktarıp daha fazla problemi çözeriz." dedi.

Gümüşhane`nin son günlerdeki önemli gündem maddeleri ile ilgili görüş ve son durumlar hakkında da açıklamalarda bulunan Üstün, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın`la birlikte takip ettiklerini, 750 kişilik yurdun önümüzdeki günlerde ihale edileceğini söyledi. Üstün, Gümüşhane`de özel sektörün bu konuda yatırım yapmasını da istedi.

"YILDIZ BAKIR MADENCİLİK ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİDEN İŞBAŞI YAPILACAK" Merkez Karamustafa köyünde Yıldız Bakır Madencilik firmasına ait işletmede 640 kişinin işsiz kalmasını da değerlendiren Üstün, konuyu ilk günden beri takip ettiğini, firma sahipleriyle konuyu görüştüğünü söyledi. Buradaki problemin hem şirket yöneticileri hem de bazı çalışanlardan kaynaklandığını belirten Üstün, "Şehrimizde çıkan madenin imkanlarından bizim şehrimizin insanlarının faydalanmasını isteriz" dedi. Şirketin önümüzdeki günlerde birkaç kişiyle yollarını ayırarak, yeni bir yönetim kadrosuylatekrar faaliyetlere başlayacağını kaydeden Üstün, "Şirket bazı konularda hatalı olduğunu kabul ediyor. İnşallah yakın bir zamanda problem çözülecek ve insanlarımız çalışmaya devam edecek" dedi.

Bir gazetecinin zor günler geçiren Gümüşsu Meyve Suyu Fabrikası`nın Koza Altın tarafından alınması konusunda kamuoyunda bazı taleplerin olduğunu hatırlatması üzerine Üstün, "Geçen aylarda bunu gündemimize aldık. Bununla ilgili bir rapor oluşturarak Sayın Valimize takdim ettik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir heyet oluşturup hep birlikte görüşeceğiz. Konu tamamen gündemimizde ve takip ediyoruz" diye konuştu.

Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili soruya da cevap veren Üstün, 2012 bütçesine parasının konulması halinde programa alınabileceğini, konunun bakanlık nezdinde takip edildiğini belirtti.
Kaynak: İHA