Cips Yerine Amasya Elması
Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, okul kantinlerinde cips, enerji içecekleri, gazlı içecekler ve kızartmaların satışının yasaklanmasının ardından bir okulda yaptığı denetimde öğrencilere kendi elleriyle Amasya elması ile diğer meyvelerden ikram etti.

Öğrencilere elma ve diğer meyvelerden dağıtan Akkurt, "Kızartma yapılan yağlar değişmediği için kanserojen etkisi yapıyor. Enerji içecekleri mesele enerji veriyor ama besin değeri düşük. Gazlı içecekler de mideye zarar veren asit oranları yüksek ve şeker oranları yüksek. Dolayısıyla dengesiz beslenmeyi beraberinde getiriyor. Artık okullarda daha sağlıklı içecekler bulunacak. Bu konuda velilerimizin de desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
Uygulamanın çocukların sağlığı açısından yararlı olacağına değinen Amasya Kahveciler ve Kantinciler Odası başkanlığı yapan kantin işletmecisi Çetin Aslan`da okulların etrafındaki işyerlerinde cips, enerji içecekleri ve gazlı içeceklerin satışının yapıldığını, bu çerçevede okullara yakın işyerlerinde bu ürünlerin satışının yasaklanması gerektiğini kaydetti. Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Bölümü Şube Müdürü Abdullah Kodek de şehir genelindeki okul kantinlerinde aralıklarla denetimlerin devam edeceğini söyledi.
