Cihan Haber Ajansı Gündemi

29 Eylül 2011 Perşembe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya`nın başkenti Üsküp`e gidecek.

(10.00)

AK Parti Heyeti, anayasa görüşmeleri için CHP`yi ziyaret edecek. (11.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa`da bir dizi etkinliğe katılacak. Arınç, Uludağ Üniversitesi`nin akademik yılı açılışına katılıp öğrencilere hitap edecek. Ardından Evliya Çelebi`nin 400. Doğum Yıldönümü nedeniyle Bursa Valiliği tarafından Merinos Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenecek sempozyuma katılacak. (10.00-19.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Rixos Otel`de, ``Küreselleşen Dünyada Aile ve Toplum’’ konulu toplantıya katılacak. (13.30)

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, patent sahibi öğretim elemanlarıyla toplantı yapacak. (12.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hilton Oteli`nde, ``Fosil Enerji ve Mineral Rezervleri’’ konulu çalıştaya katılacak. (09.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Konya’da ‘Yerel Yönetimler Strateji Belgesi Çalıştayı’na katılacak. (11.00)

Batman`daki terör saldırısında ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Adem İlkkılıç için bugün memleketi Kayseri’de cenaze töreni düzenlenecek.


Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığının koordinasyonunda düzenlenen `İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011` yapılacak. Tatbikatın açılış töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Yıldırım, daha sonra, Kocaeli Liman Başkanlığı`nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak. ((09.30/11.00/15.30)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda temaslarda bulunacak.


Evliya Çelebi`nin doğumunun 400. yıldönümü töreni ve Evliya Çelebi`nin İzinde Açık Oturumu yapılacak. (14.00)

Yer darlığı nedeniyle 9 bin 302 arkeolojik eser depoda tutuluyor
Kayseri Arkeoloji Müzesi’nin daha modern bir binaya sahip olması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Mevcut müzenin fiziki koşulları uygun olmadığı için kazılarda bulunan ve kentin geçmişine ışık tutan 9 bin 302 arkeolojik eser depoda muhafaza ediliyor. (Özel)

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Atatürk Havalimanı`ndan ilk hac kafilesini uğurlayacak. (19.30)

SPOR
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TSYD yönetimini kabul edecek. (11.00)

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, E Grubu’ndaki 2. maçında İngiltere temsilcisi Stoke City ile deplasmanda karşılaşacak. (22.05)

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden Dünya Boks Şampiyonası’nda 69 kiloda Önder Şipal ilk tur maçında Polonyalı rakibiyle mücadele edecek.