Terör devam ettikçe sınırötesi operasyonlar da sürer

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör devam ettikçe sınır ötesi operasyonların da süreceğini söyledi. Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu konuyla ilgili bizim kararımız nettir. Kendilerine ben bunu açık, net söyledim." şeklinde konuştu.

Terör devam ettikçe sınırötesi operasyonlar da sürer
Birleşmiş Milletler'in açılışı için geldiği New York'ta temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, terör örgütünün silah bırakması durumunda operasyonların da zaten biteceğini vurguladı. Erdoğan, "Ama terör örgütünün kendi içinde sıkıntıları olabilir, bu ayrı mesele. Biz, terörle mücadelede olması gereken çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu. Erdoğan, terörle mücadele konusunda İran ile de istihbarat paylaşımı yapıldığını belirtti. Başbakan, insansız hava aracı Predatorlar konusunda ABD ile uzlaşma sağlandığını açıkladı. Halen Irak'ta kullanılan Predatorlar, Amerikan ordusunun yılsonunda Irak'tan çekilmesinden sonra Türkiye'ye verilecek. ABD Başkanı Baracak Obama-Erdoğan görüşmesinde bu konu üzerinde anlaşmaya varılmıştı. Silah da taşıyabilen, insansız hava gözleme araçları Predatorların İncirlik Hava Üssü'nde konuşlanması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye ait silah taşıyan araçları engelleyeceklerini Şam'a ilettiklerini, bu çerçevede Suriye bandıralı bir gemiye müdahale edildiğini söyledi. Erdoğan, ''Şimdi de eğer silah taşıyan uçaklar olursa, karadan böyle bir nakliye söz konusu olursa daha önce durdurduğumuz, el koyduğumuz gibi bunu da durdururuz, el koyarız.'' dedi. Erdoğan, Akdeniz'de Rum tarafının petrol ve doğalgaz aramayı bırakması durumunda, Türkiye'nin de çalışmalarını durduracağını belirtti. Erdoğan, Türkiye için en önemli konunun müzakerelerin sağlıklı biçimde devam etmesi olduğunu vurgulayarak, "Müzakere sürecinin provoke edilmesini istemiyoruz ama şu anda yapılan aslında sabotedir." dedi.

Bu arada Birleşmiş Milletler'de Başbakan Erdoğan'ın Genel Kurul'a giriş yaptığı sırada, BM korumalarıyla Erdoğan'ın korumaları arasında arbede yaşandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Türkevi'ne gelip olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, Erdoğan'dan özür diledi. new york zaman