Serhat İllerinden Almanya Çıkarması

Serka Kalkınma Ajansı (Serhat İlleri Kalkınma Ajansı) Güney Almanya`da yapılan mera hayvancılığını incelemek üzere Münih`e geldi.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Kars Valisi Ahmet Kara`nın yanı sıra belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile ticaret ve sanayi odaları başkanlarında oluşan heyet, ilk durağı olan Münih`te Tarım Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.


Ajansın başkanlığını yapan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Ajansımız bölgemizin kalkınması için önemli olan 2 ana temel unsuru seçmiştir. Birincisi hayvancılık, diğeri turizm. Bildiğiniz gibi organik hayvancılığın önem kazandığı bugünlerde mera hayvancılığı büyük önem arz ediyor. Bölgemizde binlerce dönüm arazide meralar olduğu için burada yetişen hayvanlar tabii olarak beslenmektedir. İleride mera hayvancılığı organik yiyecekler gibi büyük önem kazanacaktır. İşte bu noktada Almanya`nın güneyinde Alplerde yapılan mera hayvancılığını incelemek üzere buraya geldik." dedi.


Münih`ten sonra Avusturya`ya gidecek heyet incelemelerine bu ülkede devam edecek.