Kırşehir Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Kırşehir, kültürü ve tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Kırşehir Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oldu
Kırşehir’e gelen turistler Kaman'da bulunan Arkeoloji Müzesi ve il genelinde bulunan yer altı şehirlerini incelemeyi tercih ediyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, tarih ve kültür şehri Kırşehir'e olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtti. Vali Erden, "Selçuklu eserleri ile bezeli Kırşehir, yapılan tanıtım faaliyetleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Geçen yıllara oranla bu yıl içerisinde Kırşehir'e gelen ve tarihi mekanları ziyaret eden turistlerin sayısında artış yaşandı. Valilik, belediye ve milletvekilleri yoğun tanıtım faaliyetleri yürütüyor. İnşallah bundan sonraki yıllarda turist sayısı daha da artacak." dedi.


"KIRŞEHİR, TÜRKÜ VE BOZLAK PINARIDIR"

Vali Mehmet Ufuk Erden, medeniyetlerin beşiğinin Kırşehir olduğunu ifade etti. Kırşehir'in tarihi ve de kültürel yapısını geniş kitlelere aktarmak için Kültür Müdürlüğü ile ortaklaşa çalıştıklarını kaydeden Vali Erden, "Kırşehir camileri, türbeleri, kaplıcaları, evliyaları, ozanları ve zengin kültür yapısı ile ülkemize ışık tutmuştur. Ahi Evran-ı Veli, Yunus Emre, Hacıbektaş-ı Veli, Aşıkpaşa gibi birçok evliya yetiştiren Kırşehir'de yaşamak ve buranın havasını teneffüs etmek kadar mutluluk verici bir şey olamaz. Tabi bunların yanında Cacabey Camii, Alaaddin Camii, Lala Camii, türbeleri ve kümbetleriyle Anadolu'nun kültür beşiği olan Kırşehir, kaplıcaları ve engin ozan kültürü ile de türkü diyarıdır. Muharrem Ertaşları, Şemsi Yastımanları, Aşık Saitleri, Dadaloğlu, Hacı Taşanları, Çekiç Alileri ve yaşayan efsane Neşet Ertaş'ı bağrından çıkaran Kırşehir, türkü ve bozlak pınarıdır. Ayrıca Hirfanlı Baraj Gölü, Toklumen ve Savcılı sahilleri ile bir iç deniz konumundadır Kırşehir. Bu pınarın kurumaması ve medeniyetlerin beşiği kentimize hizmet etmeye ve bu tarihi yapıyı herkese göstermek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Selçuklu şehri Kırşehir'de vali olmaktan dolayı son derece mutlu ve bahtiyarım. Çünkü, insanıyla, kültürüyle ve tarihi geçmişi ile ülkemizin en güzel ve şirin şehri Kırşehir'de görev yapmak herkese nasip olmuyor." ifadelerini kullandı.


Kırşehir’e gelen turistlerin yer altı şehirlerini gezdiklerini aktaran Vali Erden, ilde Roma döneminde ibadet ve sığınma amacıyla 15 civarında irili ufaklı yeraltı şehri yapıldığını hatırlattı. Erden, Kapadokya bölgesinden Kırşehir’e gelen turist kafilelerinin yer altı şehirlerini ve Kaman Kalehöyük’de yer altından çıkan eserlerin sergilendiği müzeleri gezdiğini ifade etti.