James Bond, Türkiye’de Çekilecek

James Bond serisinin son filminin açılış sahneleri Türkiye’de çekilecek.

Filmin yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael Wilson, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı makamında ziyaret etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, makamında film yapımcıları Barbara Broccoli ile Michael Wilson’u kabul etti. James Bond filmlerinin gelecek yıl 50. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Günay, “Bu 50. yıl dönüm nedeniyle çekilecek olan filmin açılış sahneleri de büyük ölçüde İstanbul’da çekilmesi planlanıyor.” dedi. İstanbul dışında Türkiye’de başka mekanların da kullanılmasının söz konusu olduğunu aktaran Günay, “Film ekibinin elemanları Türkiye’nin başka bölgelerinde de incelemeler yapıyorlar.” dedi.
James Bond filmlerinin yüksek oranda seyirci çektiğini söyleyen Günay, şöyle devam etti: “Bu filmlerden bazılarının çekildiği alanlar daha sonraki yıllarda turistlerin ilgi alanı haline geldi. 50. yıl nedeniyle çekilen filmin açılış sahnesinin Türkiye’de olması ve Türkiye’den bazı sahnelerin görülüyor olması, son yıllarda dünyada artan turizm bilinirliğine özel bir katkı yapacaktır.”
Film sektörünü özellikle son 5 yıldır desteklediklerini ve bunun karşılığını da aldıklarını kaydeden Günay, “Sinemacılarımız dünya çapında ödüller alıyorlar. Amacımız bu uluslar arası yapımcıları da ülkemize getirmeye çalışmak. Bu çerçevede bazı teşvikler geliştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl da Başbakan’ın ünlü bir Amerikan aktörle yaptığı görüşmede bu konular gündeme gelmişti. Sanıyorum bu yasama döneminde bu alanda da adımlar atacağız.” açıklamasında bulundu.

“50. YILDA GERİ DÖNMENİN MEMNUNİYETİNİ YAŞIYORUZ.”
Mıchael Wilson, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlığın kendilerine her türlü yardıma hazır olduğunu söyleyen Wilson, filmin gelecek sene gösterimde olacağını, Türkiye’de açılış sahnelerini çekeceklerini aktardı. Wilson, “Türkiye’de tekrar evimize gelmiş gibi olduk.” şeklinde konuştu.
Barbara Broccoli, filmin 50. yıl dönümü için tekrar buraya dönmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Basının ilgisi ve bu sıcak karşılama için müteşekkiriz. James Bond’un Türkiye’de bilinen bir karakter olduğunu görmek bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi.” dedi.
Filmin geçmiş yıllardaki yapımcısı, babası Albert G. Broccoli’nin 1963 yılında da çekimler için Türkiye’de bulunduğunu söyleyen Broccoli, “50. yılında tekrar geri dönmenin memnuniyetini yaşıyoruz.” diye konuştu.


BELİRLENEN MEKANLARDAN BİRİ SULTANAHMET
Konuşmaların ardından Bakan Günay soruları cevapladı. İstanbul’da hangi mekanların kullanılacağı ile ilgili bir soru üzerine Günay, “Sultanahmet, şu anda mekanlardan bir tanesi. Sanıyorum birkaç mekan üzerinde çalışılıyor. Ayrıca Türkiye’nin deniz kıyıları için de bazı araştırmalar yapılıyor. Ben İzmir’e razı etmeye çalışıyorum.” dedi.