İmar Planıyla Tapularına Kavuştular

Mardin’de yıllardır tapularını alamayan ev sahipleri, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun girişimleri sonucu tapularına kavuştu.

İmar Planıyla Tapularına Kavuştular
Revizyon imar planı ile Mardin’de 3 bin 406 kişi tapu aldı. Bin 200 kişinin ise tapu işlemleri devam ediyor.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Belediyesi olarak vatandaşların tapularına kavuşması için başlattıkları çalışmalar kapsamında hazırladıkları revizyon imar palanıyla, il merkezinde 3 bin 406 kişiye tapu çıkarttıklarını söyledi. Yıllardır tapu alamayan, ruhsatı olmayan ya da ruhsat süresi geçen tüm yapıları tapuya kavuşturduklarını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Kayıt dışı binalar kayıt altına alınıyor. Emlak, su, çevre gibi vergiler kayıt altına alınıyor. Yapılar imara uygun hale getiriliyor. Gelişmesi için şehrin önü açılıyor. Mardin’deki yapıların tamamı yasallaşıyor.” dedi.

Tapulaştırma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Ayanoğlu, "Şu anda bin 200 kişinin tapu işlemleri devam ediyor. Özellikle Yenişehir semtinde bulunan konut sahiplerine kanunlar çerçevesinde tapularını çıkarmaya çalışıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden bunları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.


Yıllar sonra tapusuna kavuşan Kadri Demirkol adlı vatandaş memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: "Yıllardır oturduğumuz binanın sahibi bile değildik. Elimizde tapu olmadığı için ev sahibi olduğumuzu hissetmiyorduk. Şu an gönül rahatlığıyla bu ev benimdir diyebiliyorum. Onlarca yılın kronikleşmiş bu sorununu şu ana kadar kimse çözemedi. Başkan Ayanoğlu’na bu sorunu çözüme kavuşturup bizleri bu dertten kurtardığı için teşekkür ediyorum."