Konya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Siirt`in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü jandarma karakoluna teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerden Konyalı Er Halil İbrahim Türkmen, son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Konya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Teröre 306`ıncı şehidini veren Konya`da, Halil İbrahim Türkmen`in cenazesine yüzlerce kişi katıldı.

Şehit Er Türkmen’in naşı askeri hastaneden alınarak merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesindeki evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları göz yaşlarına boğuldu. Yaklaşık 10 dakika evde kalan cenaze, daha sonra törenin düzenleneceği Mürşitpınar camiine getirildi. Şehidin annesi ve kız kardeşleri ayakta durmakta zorlanırken zaman zaman sağlık ekipleri müdahale etti. Öğle namazının ardından Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazı kıldırdı. Şehit için helallik isteyen Özbuğday, kısa bir konuşma yaparak şehitliğin önemini vurguladı. Şehit askerin küçük kız kardeşi Nermin Türkmen’in ağabeyinin tabutu üzerindeki fotoğrafına dokunarak uzun süre göz yaşı dökmesi törene katılanları ağlattı. Şehit Halil İbrahim Türmen’in cenazesi askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar `Şehitler ölmez, vatan bölünmez` şeklinde slogan attı. Konya şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanan Türkemen’in babasının 10 yıl önce trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit erin askere gitmeden önce nişanlandığı, tezkere sonrası evlenmek için hazırlık yapıtğı bilgisine ulaşıldı.

KIZ KARDEŞİNİN İSTEĞİ ÜZERİNE KONYA ŞEHİTLİĞİNE DEFNEDİLDİ
Şehidin en küçük kardeşi 10 yaşındaki Nermin Türkmen`in isteği üzerine defin yeri değiştirildi. Ailesi şehidi, Kadınhanı ilçesinde defnedilmesini kararlaştırdı. Ancak şehidin, kız kardeşi Nermin`in, ``Babam ilçeye defnedildi. Sürekli gidip dua edemiyorum. Ağabeyim bari evimize yakın bir yere defnedilsin. Onu görmek istediğimde, özlediğimde gidip ziyaret edebileyim`` şeklindeki talebi üzerine Konya Şehitliği`ne defnedildi.

Şehit askeri son yolculuğuna Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, İlhan Yerlikaya, Kerim Özkul, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Garnizon Komutanı ve 3`üncü Ana jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, teröre verilen 306`ıncı şehidin acısını yaşadıklarını söyledi. Başkan Işık, terörün kökünün kazınması için daha etkili bir mücadele yönteminin belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti.