Filyos Vadisi İçin Özel Statü

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Filyos Vadi Projesi için özel statü uygulanması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Filyos Vadisi İçin Özel Statü
Haziran 2011 seçimlerinin ardından çalışmalara başladığını ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Filyos Vadi Projesi için başlattığı görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

Seçim sürecinde Filyos Vadi Projesi’nin üzerinde duracağı sözünü verdiğini hatırlatan Candan, Vadi Projesi için özel statü olması gerektiğini ifade etti. Projede bulunan parsellerin 8 ERDEMİR T.A.Ş büyüklüğünde olduğunu dile getiren Candan, projeyi Ukrayna bağlantılı yapmak düşündüğünü belirtti.

Filyos Vadi Projesi’nin Zonguldak’ın çıkış projesi olduğunu dile getiren Candan, vadinin yönetiminin endüstri bölge, serbest bölge veya OSB olmamasını düşündüğünü belirtti. Candan, vadi yönetimi için Bakanlar Kurulu’ndan özel statü çıkarılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Projede yer alan parsellerin önemine dikkat çeken Candan, “Burada 8 tane ERDEMİR büyüklüğünde parsel var. Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da önemli şirketlerin müracaatları var. Değerlendirme yapacağız. Filyos’u çok önemsiyoruz. Böyle bir fırsatı benim ihmal etmem mümkün değil” diye konuştu.

DLH Genel Müdürü ile görüşmelerini sürdürdüğünü ifade eden Candan, “Hatta bu projeyi Ukrayna bağlantılı yapalım dedim. Çünkü Ukrayna’nın büyük gemilerin yanaşabileceği bir limanı yok. Büyük gemiler, deniz sığ olduğu için limana yanaşamıyor. Kendi gemilerini Rusya limanlarında boşaltıp küçük gemilerle tekrar Ukrayna’ya taşıyorlar. Biz bunu Filyos’a taşırsak, projenin yeniden kapasitesinin arttırılması söz konusu olacak. Bu da bizim elimizi güçlendirecek” dedi.
Kaynak: İHA