Bugün 'Dünya Korunma Günü'

Bugün tüm dünyada ve Türkiye'de kutlanan Dünya Korunma Günü, “Kontrolü Ele Al” sloganıyla kadınları, planlanmayan hamilelikler ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmaları konusunda bilinçlendiriyor.

Bugün 'Dünya Korunma Günü'
Bayer tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen, aile planlamasının önemine dikkat çekme ve istenmeyen gebelikleri önlemeye yönelik kamuoyunu bilgilendirme amacını taşıyan “Dünya Korunma Günü” 26 Eylül 2011 Pazartesi günü tüm dünyada ve Türkiye’de kutlanacak.

Tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanan Dünya Korunma Günü, kadınların korunma yöntemlerine ilişkin farkındalığını artırmayı amaçlarken onların en doğru ve güncel bilgileri alabilmek ve kendilerine en uygun korunma yöntemini belirleyebilmek amacıyla konusunun uzmanı bir doktora danışması gerekliliğinin önemini vurguluyor.

Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, korunmak için modern yöntemler tercih edilmediğinde ve geri çekilme ya da takvim yöntemi kullanıldığında aslında tam anlamıyla korunmuş olunmadığı için istenmeyen gebelik yaşama riskinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

İstenmeyen gebeliğin hem kadın hem de erkek üzerinde onarılmaz psikolojik etkileri oluyor. Kadınların kullandığı güvenli korunma yöntemleri onların hayatlarını belirsiz ya da beklenmedik süprizler olmadan yaşamalarını sağlıyor.

Dünya Korunma Günü'ne dikkat çeken Bayer – Genel Tedaviler ve Kadın Sağlığı İş Birimi Direktörü Dr. Oğuz Mülazımoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Aile planlaması hem kadınların hem de tüm toplumun geleceğini şekillendiren çok önemli bir konu. Bayer, bu alanda araştırma ve geliştirmeye büyük önem veren, yenilikçi ürünler geliştirmeyi ilke edinerek birçok ilke imza atmış, öncü ve lider bir firma. Bu misyonun gereği olarak, ülkemizde kadın sağlığının gelişimine katkıda bulunarak, bilinçli ve sağlıklı bir toplum hedefliyoruz” dedi.

"Dünya Korunma Günü" dünyada, ESC (Europian Society of Contraception), IPPF (International Planned Parenthood Federation), USAID (United States Agency International Development), Marie Stopes International gibi birçok büyük dernek ve sivil toplum kuruluşu tarafından destekleniyor.

Türkiye'de de Türkiye Aile Planlaması Derneği tarafından desteklenen Dünya Korunma Günü, “Kontrolü Ele Al” sloganıyla kadınları, planlanmayan hamilelikler ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmaları konusunda bilinçlendiriyor. Kampanyanın web sitesine www.kontrolbenim.com adresinden ulaşılabiliyor.