Tayland Açık Tenis Turnuvası Başladı

ATP Dünya Tenis Turu, Asya turnuvalarına Tayland`ın başkenti Bangkok`da başladı.

Dünyanın önde gelen tenisçileri, Tayland Açık Tenis Turnuvası`nda 608500 ABD Doları değerindeki büyük ödüle ulaşmak için mücadele edecek

Dün eleme maçlarıyla başlayan PTT Tayland Açık Tenis Turnuvası, Impact Arena Muang Thong Thani`de yapılıyor. 2 Ekim`e kadar sürecek olan ana tablo karşılaşmalarının ise yarın başlayacağı bildirildi. 2003 yılında ilki düzenlenen PTT Tayland Açık Tenis Turnuvası`nı İsviçreli yıldız Roger Federer 2005 ve 2006 yıllarında kazanmayı başarmıştı. Eski şampiyonlar arasında ABD`li James Blake ve Fransız Jo-Wilfried Tsonga da bulunuyor.

Geçen senenin şampiyonu olan İspanyol Guillermo Garcia-Lopez, Finlandiyalı Jarkko Nieminen`i yenerek ödüle uzanmıştı. Garcia-Lopez, bu sene de unvanını korumaya çalışacak. Bu sene turnuvaya Garcia-Lopez ve Nieminen`in yanı sıra dünya sıralamasında dördüncü olan Büyük Britanyalı Andy Murray, altıncı olan İsveçli Robin Soderling ve yedinci olan Fransız Gael Monfils de katılıyor

Turnuvaya belirli kişilerin herhangi bir eleme sürecinden geçmeden doğrudan katılabilmesine olanak sağlayan kontenjan olan "wildcard", bu sene Tayland`ın en iyi erkek tenisçileri olarak kabul edilen Danai Udomchoke ile Kittipong Wachiramanowang`a verildi.

Bu sene de tenisseverler kullanmadıkları tenis raketleri karşılığında karşılaşmalar için bilet alabilecekler. Tamir edilen raketler, çocuklara verilerek tenisin sevdirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA