Medvedev ve Putin birbiriyle anlaştı

Devlet Başkanı Medvedev başbakan, Başbakan Putin devlet başkanı olmak için birbiriyle anlaştı

Medvedev ve Putin birbiriyle anlaştı
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Başbakan Vladimir Putin’le Mart 2012’deki devlet başkanlığı seçimi için anlaştı. Medvedev dün düzenlenen Birleşik Rusya Partisi’nin kurultayında, 2000-2008 yılları arasında iki dönem boyunca devlet başkanlığı koltuğunda oturan, dört yıl önce yapılan seçimde de kendisini destekleyen Putin’in Mart 2012’de yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olmasını onayladıklarını söyledi. Başkent Moskova’da tarihi Kremlin Sarayı’nda, iktidardaki Birleşik Rusya Partisi’nin kurultayında ülkenin gidişatını belirleyecek açıklamalar yapıldı.

Medvedev, büyük alkış ve sevinç gösterisi arasında Putin’i Mart 2012’deki devlet başkanlığı seçiminde üçüncü kez aday olarak gösterirken, kürsüye gelen Putin, “Medvedev de başbakanlığı sürdürsün” dedi. Putin, Devlet Başkanı Medvedev’in 4 Aralık’taki parlamento seçiminde Birleşik Rusya Partisi’nin baş adayı olmasını tavsiye etti. Putin, kurultayda partililere şöyle seslendi: “Halka hizmet için gerekiyorsa bal yerine acı reçeteyi kullanırız. Emekli aylıkları ve maaşlar arttırılacaktır. Sağlık sektörü ve eğitim hizmetleri geliştirilecektir.”

EKONOMİ DURULUR

Bazı siyaset uzmanları, Medvedev’e oranla “muhafazakâr” Putin’in üçüncü devlet başkanlığı döneminde ülke ekonomisinin durgunluğa gireceğini söylüyor. Putin’in büyük gücü aynı zamanda ülke ekonomisinin kuvvetlenmesinden kaynaklanıyor. Eski istihbarat örgütü KGB’nin şefi Putin, 2008’e kadar iki dönem devlet başkanlığı yapmıştı.