Bakan Yılmaz Kahramanmaraş`ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiçbir dönemde olmadığı kadar hükümetimizin, devletimizin terörle mücadelede büyük bir kararlılığı var.

Bakan Yılmaz Kahramanmaraş`ta
Bu kararlılık bu azim olduğu sürece onların yapabileceği hiçbir şey olmayacaktır" dedi. Bakan Yılmaz, karar harekatına da güvenlik güçlerinin talebi doğrultusunda karar verileceğini belirtti. Bakan Yılmaz, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Sivas`tan karayolu ile Kahramanmaraş`a geldi. Vali Şükrü Kocatepe, milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sevde Beyazıt Kaçar ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Belediyle Başkanı Mustafa Poyraz ve AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, "Bu coğrafyada devletolmak kolay değil. Bu coğrafyada güçlü olmak da kolay değil. Ancak her dönemden daha güçlü Türkiye, bu dönemde. Tabi Türkiye`nin büyümesini güçlenmesini istemeyenler var ve bunların araç olarak kullandıkları bir örgütte PKK terör örgütü. Onların hiçbir kutsalı hiçbir değeri yok. Sanıyorlar ki terörle bir şey kazanacaklarını sanıyorlar. Ama terörle hiçbir şey kazanamayacaklarını görecekler. Terör çıkmaz sokak. Aldattıklarına da kaybettiriyorlar kendilerine de. Dün akşam yine 6 şehidimiz var. Terör örgütününde 4 tane ölüsü var. Öyle diyeyim ben. Onları da aldatıyorlar bizim de canımızı yakıyorlar" dedi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük ve çok güçlü olduğunu bu yüzden bunları aşacağını ifade eden Bakan Yılmaz, bu noktada vatandaşlardan birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını istedi. Yılmaz, "Türkiye, devleti milletiyle bir ve beraber olduğu sürece aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bunları aşacağız, biraz sabredeceğiz. Hepiniz göreceksiniz ki inşallah bir süreç içerisinde bu da minimum, hiçbir dönemde olmadığı kadar bunu da çok net söylüyorum, hiçbir dönemde olmadığı kadar hükümetimizin,devletimizin terörle mücadelede büyük bir kararlılığı var. Bu kararlılık bu azim olduğu sürece onların yapabileceği hiçbir şey olmayacaktır" dedi

Bakan Yılmaz, 4 kadının öldürülmesinin ardından PKK`nın özrüne ilişkin soruya da şu çevabı verdi: "Vahşet özürle kaybolur gider mi, vahşet gitmez. Bunların dediğim gibi kutsalı da yok. Biliyorsunuz bizim inancımız da yaşlıya dokunulmaz, kadına dokunulmaz, çocuğa dokunulmaz. Bunlar öğrencilerin olduğu yere bomba attılar mı? Patlayıcı attılar mı? Okul kurslarına attılar mı? Kadınlara saldırdılar mı? Şimdi gördüler Ankara`da da masumları öldürdüler, Siirt`te de masumları öldürdüler. Diyorlar ki biz bunun polis olduğunu sandık. Bizim inancımızda kadın olmuş, sivil olmuş fark eder mi bunlara el kalkar mı?Bunların kutsalı yok. Kutsalı olmayanlara karşı da en kararlı şekilde mücadelemizi vereceğiz. Biraz daha sabır istiyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını istiyoruz. Milletimiz devletiyle bir olduğu sürece aşamayacağı hiçbir engel yok." Terörle mücadele kara operasyonu yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bakan Yılmaz, "Bilin ki her gün silahlı kuvvetlerimizin sınır ötesi operasyonu var. Bununla ilgili açıklama yapmıyoruz ama mücadelede hiçbir kesinti yok. Kara operasyonu da ne zaman gerekirse teknik bir konu. Derse ki güvenlik güçlerimiz bu noktadan sonra kara operasyonu gerekir. İşte o noktada ona da güvenlik güçlerimiz karar verecek. Nihai kararı biz vereceğiz, değerlendirmesini o yapacak. Ne zaman derlerse ki bunoktadan sonra kara operasyonu gerekir işte o zaman hükümetimiz de o talebi yerine getirir" diye konuştu. Bakan Yılmaz valiliği ziyaretinin ardından AK Parti Gençlik Kollarının üçüncü olağan kongresine katıldı.
Kaynak: İHA