Mobilya İmalathanesi Alev Alev Yandı

Sakarya`nın Serdivan ilçesinde çıkan yangında mobilya imalathanesi kullanılamaz hale geldi.

Yangın çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

Yazlık Mahallesi Adnan Menderes Caddesi Çark Deresi kenarında bulunan mobilya imalathanesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kasa sürede büyüyen yangın, bütün imalathaneyi sardı.
Ürünlerin sergilendiği mağazaya da sıçrayan yangında imalathane çalışanları, mağaza bölümünde ki teşhir ürünlerini dışarı çıkartarak yangından kurtardı.
Şehrin büyük bir bölümünden görülen yangının yanında bulunan plastik boru fabrikasına sıçramaması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri seferber oldu.
Adapazarı, Karaman, Güneşler, Dörtyol, Sapanca, Akyazı, Hendek, Söğütlü ve Ferizli müfrezelerinden gelen çok sayıda itfaiyeci alevleri kontrol almak için çalıştı. Yangının büyük olması sebebiyle izindeki itfaiyeciler de olay yerine çağrıldı.
İlçe belediyeleri de su tankerlerini yangın yerine göndererek itfaiye araçlarına su desteği sağladı. Söndürme çalışmaları nedeniyle cadde araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek vatandaşları yangın yerinden uzak tutmaya çalıştı.

İmalathane yetkilileri, yangını söndürmekte yetersiz kaldıkları gerekçesiyle itfaiyecilere tepki gösterdi.

İki 112 Acil Servis ambülânsı da yangın yerinde tedbir amacıyla bekletildi.
Yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Soğutma çalışmalarının yapıldığı imalathane kullanılamaz hale geldi.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.