İzmir`e İki Ateş Düştü

Siirt`in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakolu`na PKK`lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 5 askerden Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat (41) ile Jandarma Er Önder Turgay`ın (20) İzmir`deki evlerine ateş düştü.

İzmir`in Bayındır ilçesi Zeytinova beldesindeki Şehit Başçavuş Erdal Canbulat ile Buca Göksu Mahallesi`nde oturan Jandarma Er Önder Turgay`ın ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, aileleri sinir krizi geçirdi. İki çocuk babası olan Erdal Canbulat`ın eşi Özlem Canbulat`ın ise Ödemiş`te ailesinin yanında kaldığı belirtildi

Şehit Erdal Canbulat`ın Ağustos ayında Siirt`teki görevine başladığı, yaş haddi nedeniyle iki yıl sonra emekli olacağı belirtildi. Yaklaşık 3 ay önce babası vefat eden Canbulat`ın son olarak babasının mevlidi için İzmir`e geldiği öğrenildi.Şehit Erdal Canbulat`ın kardeşi Mustafa Canbulat ise "Ağustos ayında gitmişti. En son geçen hafta görüşmüştük. Burası gayet iyi, sakin demişti. İki yıl sonra emekli olacaktı, nasip olmadı" dedi. Bir ateş de Buca Göksu 684/5 sokakta oturan şehit jandarma er Önder Turgay`ın evine düştü. Mobilyacılık işiyle uğraşan Abdulkadir Turgay`ın altı çocuğundan biri olan Önder Turgay`ın altı aylık asker olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA