Bdp`li Kaplan Cizre`de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başbakan ayakta durmak, güçlü bir Türkiye yaratmak, onurlu bir barış sağlamak istiyorsa, Türkiye`deki Kürt kardeşleri ile onurlu bir barışı konuşması lazım" dedi.

Bdp`li Kaplan Cizre`de
"KCK operasyonu" kapsamında 3 belediye başkanının tutuklanmasının ardından BDP genel merkezinden bir heyet Şırnak`a gönderildi. BDP`li heyet ilk olarak İdil Belediyesi`ni ziyaret ettikten sonra konvoy halinde Cizre`ye doğru hareket etti. Cizre`de çok sayıda BDP`li, heyeti İdil yolu üzerinde sloganlar eşliğinde karşıladı.İdil Caddesinde araçlardan inen BDP`liler, daha sonra vatandaşlarla birlikte yürüyüşe geçerek Nur Mahallesinde bulunan BDP ilçe binasına geldi. BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalığahitaben konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Belediye başkanımız Aydın Budak`u tutukladılar, yetmedi. Milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız`ı tutukladılar, yetmedi. Belediye Meclis üyelerimizi soruşturmaya aldılar, yetmedi. Parti ilçe binamızı özel maskeli timlerle bastılar, yetmedi. Son olarak BDP ilçe Başkanı Esat Malkoç`un evini bastılar, yetmedi. Hani milletin iradesine saygılı olacaktı Başbakan. Demek ki Başbakan, sandıktan, milletin iradesinden korkuyor. Şırnak`ta yüzde 80 oy alan partimizeoperasyon düzenleniyor sonra Başbakan Amerika`da konuşuyor; diyor ki `PKK silahı bıraksın, ben de operasyonları durduracağım`. Peki Belediye Başkanlarının, İl Genel Meclis Üyelerinin, Belediye Meclis Üyelerinin, parti Başkanlarımın elinde silah mı var ki operasyon çekiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan`a seslenen Kaplan, "Amerika ile İran`la kol kola olmayı bıraksın. Yoksa öyle bir tekme yer ki, İsrail de sırtına biner. Eğer ayakta durmak, güçlü bir Türkiye yaratmak, onurlu bir barış sağlamak istiyorsa, Türkiye`deki Kürt kardeşleri ile onurlu bir barışı konuşur" diye konuştu.

BDP`li Kaplan`ın ardından Baluken bir konuşma yaptı. Daha sonra havaya iki "barış güvercini" bırakıldı.
Kaynak: İHA