Zonguldak`ta Minibüs Sürücülerinin Eylemi

Zonguldak`ta, minibüs durağında bekleyen dolmuş şoförlerine bıçakla saldıran kişi, 2 minibüs şoförünü yaraladı.

Zonguldak`ta Minibüs Sürücülerinin Eylemi
Arkadaşlarının bıçaklandığı öğrenen sürücüler, Savaş B`yi halk otobüsü işletmecilerinin azmettirdiğini ileri sürerek kent merkezindeki Belediye otobüs duraklarının bulunduğu yolu minibüsleriyle trafiğe kapattı.
Yeşil Mahalle güzergahına yarı fiyatına yolcu taşımacılığı yaptığı ileri sürülen özel halk otobüsü ile dolmuş şoförleri arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Tartışmadan bir süre sonra olayla ilgisi olmadığı belirtilen Savaş B. isimli şahıs Yeşil Mahalle durağında bekleyen minibüs şoförleri Murat Çebi ve Korhan Ali Erdem`i bıçakla yaraladı. Yaralanan sürücüler Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi`nde kaldırılırken, olayın ardından kaçan şüpheli Savaş B. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, halk otobüslerinin işletme şartnamesinde 1,20 liradan düşük fiyata yolcu taşınamayacağına yönelik madde bulunduğunu belirterek, "Halk otobüsü firması sahibi arkadaşımız, Belediye’deki şartnamede 1 lira 20 kuruş olan fiyata indirim yapılamaz maddesine rağmen tarifesini 70 kuruşa indirdi. Dolmuş esnafının tarifesi ise 1,50 lira olduğu için minibüs şoförü burada mağdur oldu. Ayrıca güzergahı olmayan yere servis çalıştırıyor. Bu konularda yetkilileri uyardık. Halk otobüsü firmasıyla dolmuş şoförü arkadaşlarımız arasında bir sorun yaşanacak, gelin bu konuda önlem alın dedik. Bu sorumsuzluk nereye kadar? Birileri yerini koruması için insanların ölmesi mi bekleniyor?” dedi.
Sürücülere seslenen Bahar’ın, "Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kent dışında, döndüğünde kendisiyle görüşeceğiz. Çözüm bulamazsak pazartesi günü daha farklı eylemlerimiz olacağını emniyet güçlerimizin yanında beyan ediyorum. Şu an dağılalım” açıklaması üzerine, minibüs sürücüleri yolu trafiğe açtı.
Bu sırada minibüs duraklarında bir süre kahyalık yaptığı öğrenilen Arif K, demir çubukla otobüs duraklarının camlarını kırdı. Ekipler, Arif K`yı gözaltına aldı. Arif K’nın, daha önceden durakta kahyalık yaptığı ve alacağı olduğu için ortamdan etkilenerek bilet satış kulübelerinin camını kırdığı anlaşıldı.
Yaralanan şoförlerin sağlık durumunun iyi olduğu, Savaş B`yi azmettirdiği ileri sürülen kişilerin belirlenmesine çalışıldığı kaydedildi.