Growtech Eurasia 2011`e 70 Bin Ziyaretçi Bekleniyor

Antalya Expo Center’da 1-4 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Growtech Eurasia 2011 Fuarı`na bu yıl 70 bin civarında ziyaretçi bekleniyor.

Growtech Eurasia 2011`e 70 Bin Ziyaretçi Bekleniyor
25 ülkenin ve 200’ün üzerinde uluslararası katılımcının yer alacağı fuarda 600’den fazla katılımcı bulunacak.
Dünya tarımının önemli temsilcilerinin de fuarda Türk üreticilere ürünlerini tanıtmak için yer aldığı fuarda, Amerika’dan Finlandiya’ya, Hindistan’dan Japonya’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden ziyaretçiler Growtech Eurasia’da buluşuyor. Uluslararası bireysel katılımların yanında Avrupa ve Balkan ülkelerinden Ortadoğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetleri’ne kadar geniş coğrafyada çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi Growtech ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Fuar, uluslararası alım heyetleri ile katılımcıları buluşturarak uluslararası anlaşmalara imza atılmasına olanak sağlıyor. Fuarda tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, modern meyvecilik, kesme çiçekçilik, peyzaj mimarlığı, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlamadan oluşan katılımcı profili ile firmalar ulusal ve uluslararası satış imkanı buluyor.
Tarım sektörünün temsilcileri Antalya The Marmara Oteli’nde düzenlediği toplantıda Growtech Eurasia fuarı ve ‘Türkiye’nin tarım politikaları ve global bir oyuncu olarak Türkiye’nin dünya tarımındaki rolünü’ değerlendirdi. Growtech Eurasia Tarım Fuarı Fuarlar Grup Direktörü Engin Er’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Antalya’nın Türk tarımındaki önemi, fide alanındaki gelişmeler, tohum geliştirme konusundaki çalışmaları ve Growtech Eurasia Fuarı’nın Antalya başta olmak üzere Türk Tarım sektörüne katkıları ele alındı.
Engin Er’in söz konusu organizasyonla ilgili verdiği bilgiye göre fuara bu yıl ulusal ve uluslararası 600’ün üzerinde firmanın katılması hedefleniyor. 11.kez düzenlenecek olan Growtech Eurasia Tarım Fuarı’nda beş ulusal ülke stand kuruyor. Küresel krizde 11 milyar dolara ihracata ulaşan tarım sektörüne yön veren fuara, uluslararası sera, tarım ekipmanları, çiçekçilik ve teknolojileri, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, tarım ekipmanları, çiçekçilik, peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetler katılıyor.
Growtech Eurasia Fuarı’na Türk tarım üreticilerinin yanı sıra Almanya, Çin, İspanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere yurt dışından da katılım olacak. Dünyadan önemli üreticiler ve teknoloji firmaların da katılacağı fuarı 70 bin civarında ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Organizasyon kapsamında ‘Organik Tarım’ konulu bir de seminer düzenlenecek. Tarım Bakanlığı yetkilileri, yerli ve yabancı akademisyenler, üreticiler, sertifikasyon kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılacağı seminerde sektörün gelişimi açısından önemli konular ele alınacak.
Öte yandan Growtech Eurasia 2011 kapsamında bu yıl dördüncü kez, Growtech Tarım Ödülleri verilecek. Bu kapsamda kaliteli üretimi teşvik etmek, modern tarım tekniklerinin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Türk tarımına katma değer sağlayan projeler, ödül için yarışacak. Growtech Eurasia 2011 fuarı katılımcıları Growtech Eurasia 2011 Girişimcilik Ödülleri veya Growtech Eurasia 2011 İnovasyon Ödülleri’ne adaya olabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 21 Kasım.