Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD`de SETA tarafından düzenlenen `Yeni Türkiye, Yeni Ortadoğu ve Yeni Dünya Düzeni` konulu toplantıya katılacak.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesinin ardından Erdoğan, Türkiye`ye hareket edecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kırşehir`de düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları etkinliklerine katılacak. Çiçek, ustalığın simgesi olan Ahilik Şeddi’ni kuşanacak.(10.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen `İsrail kalkanına hayır` konulu imza kampanyasını başlatacak. Kılıçdaroğlu, Orhan Kemal Müzesi`ni ziyaret edecek. (13.30/17.00)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli`de il başkanları toplantısına katılacak. (11.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara’da yeni anayasa paneline katılacak. (13.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığı ile Sağlık-Sen ve HAYASAD tarafından İstanbul’da ortaklaşa düzenlenen `Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans` konulu sempozyumuna katılacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, `Uluslararası Suç ve Ceza Festivali`nin açılış törenine katılacak. (19.30)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir`de ASSİSTT personelinin işe başlama töreni ve Tüm Bürokrat ve İşadamları Derneği ve Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu’nun düzenlediği `İzmir`in Geleceği` konulu toplantıya katılacak. (11.00 - 14.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te `1. Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongresi`nin açılışına katılacak. Bakan Şahin, Zirve Üniversitesi’nde brifing aldıktan sonra, `Gaziantep Autoshow Fuarı` ile yapı market açılış törenlerinde yer alacak. (09.00/12.00/15.00/17.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Muğla’da, Yeniköy, Kemerköy ile Yatağan termik santrallerini ziyaret ederek brifing alacak, AK Parti Gençlik Kolları kongresine katılacak. (10.00/18.30)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Samsun’da, Sağlıklı Beslenme ve Spor Panayırı`na katılacak, özel bir hastanenin açılışını yapacak. (13.00/14.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Balıkesir Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Bakan Eker, Edremit ilçesinde de denize yapay resiflerin bırakılması törenine katılacak. (10.00/15.30)

18. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen `Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması` ve `Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması`nın sonuçları, Hilton Oteli`nde yapılacak basın toplantısı ile açıklanacak. (10.00)

Altın Koza Film Festivali büyük ödül töreni yapılacak. (20.30)

Devlet olmak için BM’ye resmen başvuran Filistin’deki gelişmeler izleniyor.

SPOR
Spor Toto Süper Lig`de 4. hafta maçlarına Mersin İdmanyurdu-Gaziantepspor, Manisaspor-İstanbul Büyükşehir Belediye ve Trabzonspor-Kardemir Karabükspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (16.00-20.00)

Avrupa Voleybol Şampiyonası`nda Türkiye ikinci maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. (18.30)

Bank Asya 1. Lig`de haftanın maçlarına Boluspor - Akhisar Belediyespor, Giresunspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Çaykur Rizespor – Göztepe (15.30–20.30)

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te devam eden Dünya Muay Thai Şampiyonası’na dördüncü gün müsabakalarıyla devam edilecek.