Zirve Davasının 35. Duruşması Yapılacak

Malatya'daki Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları yarın 35.

kez hakim karşısına çıkacak.
Savcının mütalaasını verdiği davanın 35. duruşmasında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki celsede mahkemeye zorla getirilmesi kararlaştırılan tanık olarak Ercan Genli’yi dinleyecek. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un cinayetlerin işlendiği gün, diğer emekli komutanların ise farklı zamanlarda İnönü Üniversitesinde verdiği konferanslara ait görüntü ve ses kayıtlarının İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden istenmesine karar vermişti. Yarınki duruşmada, İnönü Üniversitesinden gelen belgeler taraflara verilerek, konu hakkındaki savunmaları talep edilecek.

Bununla birlikte İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yetkisizlik kararı vererek Malatya’ya gönderdiği Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin soruşturma dosyası incelendi. Temmuz ayı içinde mahkemeye ulaşan 98 klasörlük soruşturma dosyası ile ilgili yarınki duruşmada karar verilecek. Bu soruşturma kapsamında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü muvazzaf asker toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesi alınmıştı.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin dosya ve ek klasörlerini incelemesi sonucunda Kafes Eylem Planı ile Zirve Yayınevi davalarının birleştirilmesi konusunda görüş bildirmesinin beklendiği belirtildi.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler(20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı. Dava kapsamında daha önce tutuklanıp serbest bırakılan Varol Bülent Aral, Erhan Özen’in ifadesi doğrultusunda 29. duruşma sonrası azmettirici iddiasıyla yeniden tutuklanmıştı. Dava kapsamında 6 tutuklu sanık ile birlikte Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor.