Yalçıntepe: Emtia Fiyatı ve Dövizdeki Artış Konut Satışlarına Olumsuz Yansımadı

Gayrımenkul sektörü emtia fiyatları ve dövizdeki değer artışına rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Esenyurt'un Bahçeşehir bölgesinde Maxsimoon projesine başlayan Yalçıntepe Grup'un yönetim kurulu başkanı Mehmet Yalçıntepe, demir ve dolar fiyatındaki artışın konut fiyatlarına yüzde 20-30 arasında etki yaptığını belirterek, ancak bunun satışları olumsuz etkilemediğini söyledi.
Yalçıntepe Grup'un İstanbulun hızla gelişen Bahçeşehir bölgesindeki projesi Maxsimoon'un temeli düzenlenen bir törenla atıldı. Temel atma programına Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Maxsimoon projesinin hayata geçmesiyle 500 kişiye doğrudan istihdam doğmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Yalçınteye Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe; insanlara sosyal donatılarıyla, yüzde 70 yeşil alanıyla yeni bir yaşam alanı sunmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Cihan'ın gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Yalçıntepe, emtia fiyatlarında ortalama yüzde 50 artışın, konut fiyatlarına yüzde 20-30 yansıdığını, fakat alım gücündeki artış dolayısıyla bu artışın satışları fazla etkilemediğini kaydetti. Döviz ve altın fiyatların yükselmesi, kriz endişelerin artmasına rağmen konut almanın zamanı olduğunu savunan Yalçıntepe, “Kriz ABD ve Avrupa'da. Biz kriz yokmuş gibi projelerimizi yürütüyoruz. Kriz olsa bile yatırım yaparak aşabiliriz.” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yabancıya konut satışında mütekabiliyet şartını kaldıracakları açıklamasına da değerlendiren Yalçıntepe, “Yabancıya konut satışında mütekabiliyet şartını kalkarsa, yabancılara konut satışımız hızla artar. Yabancılardan çok talep alıyoruz. Şu an Maxsimoon projesimizde 16 farklı ülkeden 141 daire sattık. Yabancılar için İstanbul iyi bir yatırım merkezi.” diye konuştu.
Maxsimoon projesi bin 500 konut ve 74 açık mağazadan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1'den oluşan dairelerin fiyatları 89 bin TL'den başlıyor. Proje 26 ayda tamamlanacak.