Terör operasyonunda mini cephanelik ele geçirildi

Van'da terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, terör örgütü PKK'nın kent merkezindeki eylemlerinde kullanılmak üzere gönderildiği tespit edilen 2 adet kalaşnikof, 1'i glock marka 4 adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Terör operasyonunda mini cephanelik ele geçirildi
Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın, Van'a silah sevkiyatı yapacağı bilgisini alan güvenlik güçleri, silahların sınırdan geçirilerek, başkale ilçesine bağlı köyde bir kamyonetin altına yerleştirildiğini tespit etti.

Silahların teslim edileceği yer olarak belirlenen Van'ın Erciş ilçesi çıkışına gelen söz konusu kamyoneti durduran ekipler, araçta arama yaptı. Aramada, 2 adet kalaşnikof, 1'i glock marka, 4 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Polis, kamyonet sürücüsü M.S.U. ile silahları teslim alacağı belirtilen M.E.M. ve İ.Ç'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan M.E.M. ve İ.Ç. tutuklandı. M.S.U. ise serbest bırakıldı.

Silahların, terör örgütü PKK'nın eylemlerinde kullanılmak üzere getirildiği, tutuklanan M.E.M'nin de, 2009 yılında ağrı kent merkezinde düzenlenen izinsiz gösterilerde, polise taş ve molotof attığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Ele geçirilen silahların, daha önce kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için balistik incelemeye gönderileceği belirtildi.
Kaynak: AA