Ogün Samast'a Arkadaşı İnanmamış

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast'ın cinayeti işlediği gün internetten görüştüğü arkadaşına cinayeti işleyeceğini söylediği ancak arkadaşının kendisine inanmadığı ortaya çıktı.


Savcılık mütalaasında yer alan metinde katil zanlısı Samast'ın cinayet günü internet üzerinden arkadaşı ile görüştüğü anlatılıyor. Mütalaada Ogün Samast'ın Dink ile görüşmek için gazete binasına girdiği ve Dink yerinde olmadığı için binaya yakın bir internet kafede beklemeye başladığı anlatılıyor.
Savcı mütalaasında şu ifadelere yer veriyor: "Ogün Samast, Yasin Hayal ile görüşmüş ve ona Hrant Dink’in yerinde olmadığını, ne yapması gerektiğini sormuştur. Yasin de, Ogün’e Hrant Dink gelinceye kadar beklemesini söylemiş, bunun üzerine Ogün Samast gazete binasının yakınlarında dolaşmaya başlamış ve bir ara yine gazete binasının yakınında olan internet kafeye giderek arkadaşları ile mesajlaşmış ve canlı sohbet yaptığı arkadaşı Muharrem Sayit Kahveci’ye, biraz sonra bir Ermeni’yi öldüreceğini söylemiş, ancak arkadaşı buna inanmamıştır."