İzmir Polisinden Suç Örgütü Operasyonu

İzmir emniyet tarafından İstanbul, Mersin, Manisa ve Niğde illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla nakliye dolandırıcılığı yaptığı belirlenen suç örgütü çökertildi.

İzmir Polisinden Suç Örgütü Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir suç örgütünün piyasada kolaylıkla satılabilecek değerli malzemelerin nakliyesi için kendilerine ait ya da çalıntı kamyonlara sahte ruhsat, plaka ve nakliye için gerekli evrakları düzenleyip fabrika, şahıs ve ya şirketler ile anlaşma düzenlediği belirtildi. Örgütün aldıkları malları ulaşması gereken yere götürmeyerek irtibatta oldukları kişilere sattıkları öğrenildi. Ocakayında İzmir'in Aliağa ilçesinden Dilova'ya götürülmek için alınan demir-çelik yükünün yerine ulaşmaması sonucu Aliağa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine olayla ilgili takip başlatıldı. 8 ay süren takip sonucunda evraklarda kullanılan sahte fotoğraftan yola çıkarak şebeke üyelerine ulaşan İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri 19 Eylül'de İstanbul, Mersin, Manisa ve Niğde illerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonla suç şebekesi üyelerini yakaladı.Düzenlenen operasyonda 35 adet Kalaşlikof mermisi, 140 adet fişek, 2 adet sahte plaka, yaklaşık 100 ton buğday, 25 ton 680 kilogram hurda, sahte ruhsat sahte sürücü belgesi ve 20 bin TL ele geçirildi

Operasyonun ardından örgüt lideri S. K. (32), A.D., B.K., M.K., O.Y., O.E.A., S.Ü., H.Ç., Z.A.Ç. ve Ö.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aliağa ilçesinde mahkemeye çıkarılacak olan örgütün lideri S.K'nın daha önce de hırsızlık, suç eşyası satın almak, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanmak gibi suçlardan kaydının ve aranmasının bulunduğu belirtildi.
Kaynak: İHA