Altın Koza Sinema Atölyesi

Avrupa Film Akademisi tarafından 2010 yılında 'Eurimages Yılın Yapımcısı' seçilen Zeynep Özbatur, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 18.

Altın Koza Sinema Atölyesi
Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında, dünyanın en önemli ve gelişmekte olan mesleklerinden biri olan yapımcılığı anlattı. Mavi Sürmeli Oteli'nde gerçekleşen "Altın Koza Sinema Atölyesi" başlıklı, "Prodüksiyon hazırlıkları, film yapımı" konulu konferansa, çok sayıda Çukurova Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencisi ilgi gösterdi. Sohbet havasında geçen keyifli bir atmosferde tecrübelerini aktaran Özbatur, iş hayatına reklamcılık sektöründe yaptığı çalışmalar ile başladığını söyledi. Özbatur, 1999 yılından itibaren sinema sektörüne geçerek 'uluslararası' projeler ürettiğini belirtti. Yönetmenliğini Kutluğ Ataman'ınyaptığı "Lola+Bilidikid" ile film yapımcılığına adım attığını söyleyen Özbatur, "Yapımcılığa Tayfun Pirselimoğlu yönetmenliğinde çekilen Hiç bir yerde filmi ile devam ettim. Daha sonra Yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile birlikte çalışmaya başlayarak İklimler, Üç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu'da gibi bol ödüllü ve Türk Sinema Tarihi'ne adını yazdırmış filmlere yapımcı olarak imza attım" dedi

Yapımını üstelendiği filmlerin daha çok yurtdışında rağbet gördüğünü belirten Özbatur, "Fransa, İtalya ve Almanya gibi ülkelerde izleyici kitlemiz daha çok bulunuyor. Türkiye'de gösterime giren filmlerimiz ne yazık ki yeterli rağbet bulmuyor. Çünkü Türk insanı çok çabuk sıkılıyor ve salonu terk ediyor" dedi.
Kaynak: İHA