Yüksek Ses Cinayetine 24 Yıl Hapis Çıktı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yüksek sesle müzik dinleme meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen kavgaya karışan baba ve oğlunun davasında karar çıktı.

Yüksek Ses Cinayetine 24 Yıl Hapis Çıktı
Bir kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaralamakla suçlanan tutuklu sanık 24 yıl 9 ay 15 gün hapis, maktulü darp etmekle suçlanan tutuksuz sanık baba ise 3 bin lira para cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye tam teşebbüs" suçlarından müebbet hapsi istenen tutuklu sanık N.K. (50) ile davanın tutuksuz sanığı baba Y.V.K. son kez hakim karşısına çıktı. Alkol alırken yüksek sesle müzik dinlediklerini iddia ettiği 31 yaşındaki Özkan Baltalı'yı tabancayla vurarak öldürmekle suçlanan sanık N.K. ve ölümlü kavganın başlamasına sebep olmakla suçlanan tutuksuz sanık baba Y.V.K., son sözlerinde çok pişman olduklarını, mahkemenin takdirine sığındıklarınısöyledi.

Mahkeme, çıkan kavgada maktul Özkan Baltalı'yı öldürmek suçundan N.K.'yi 14 yıl 2 ay, U.S.'yi yaralamak suçundan ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca tutuklu sanık N.K.'ye "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan da 1 yıl 1 ay hapis ve bin 110 lira para cezası verildi. Tutuksuz baba Y.V.K. ise, maktule tokat attığı iddiasıyla "darp" suçundan 3 bin lira para cezasına çarptırdı.

N.K., ilk celsedeki savunmasında, "O gece erken yatmıştım. Saat 03.00 sıralarında, evimin önündeki gürültüye uyandım. Pencereden baktığımda elinde bıçak olan maktulün babamı dövdüğünü gördüm. 'Yapmayın' diye uyardığımda bana küfrettiler. Ben de kavgayı ayırmak için aşağı indim. Fakat maktul bana, eşime ve çocuklarıma da küfretti. Alttan alıp babamı götürmek istedim fakat elindeki bıçakla peşimden beni takip etti. Ben de korkutmak maksadıyla ayaklarına doğru ateş ettim. Kendimi kaybetmiştim. 10 dakikasonra jandarmayı arayıp teslim oldum" demişti.
Kaynak: İHA