Yalan Beyan, Milletvekilini İstifa Ettirdi

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde Ulusalcılar Partisi’nde parlamentosu üyesi Steve Cansdell, 2005 yılında aldığı trafik cezasında yalan beyanda bulunduğu için milletvekilliği görevinden istifa etmek zorunda kaldı.



Yeni Güney Galler eyalet parlamentosunda Ulusalcılar Partisi’nde milletvekili Steve Cansdell istifa etti. Cansdell aldığı hız cezası ile ilgili sahte evrak düzenlemek suçunun ortaya çıkmasından sonra görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Cansdell, 2005 yılında aldığı hız cezasının verilmesi için arabayı kimin kullandığı ile ilgili doldurması gereken resmi evrakta gerçek bilgileri vermediğini kabul etti. Cansdell, ehliyetini kaybetmemek için bu yola başvurduğunu ve başka bir kişinin suçu üzerine almayı kabul ettiğini söyleyerek, bunun aptalca bir şey olduğunu itiraf etti. Cansdell, "Dürüst olmak gerekirse, bu olay ortaya çıkıncaya kadar konunun ağırlığı ve vahametinin farkında değildim. Zaten son zamanlarda gündeme gelmesiyle birlikte de istifa ettim." dedi.

Clarence bölgesinden milletvekili Steve Cansdell, ehliyetini kaybetmemek için beyan formunda yazdığı şahsın ismini açıklamadı. Ayrıca federal seçimler sırasında kampanya çalışmaları için izin verilen meclis ödeneklerini kötüye kullandığı iddialarını ise yalanladı.


2003 yılından beri milletvekili olan Steve Cansdell, aynı zamanda acil işler ve polis meclis sekreteri olarak görev yapıyordu.


Yeni Güney Galler eyaletinde Mart ayında yapılan seçimlerde Cansdell, Clarence bölgesinden yüzde 60’dan fazla oy alarak Ulusalcılar Partisi’nden kolayca seçimleri kazanmıştı. Parti lideri Andrew Stoner olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “Kendisi seçim bölgesi tarafından sevilen ve bölgesini çok iyi temsil eden bir milletvekiliydi. Açıkçası Steve Cansdell gibi başarılı bir milletvekilini kaybetmek ve şu zamanda Cansdell’in bölgesi Clarence için erken bir seçim olmasını istemezdik. Ancak her hükümet de bu tür durumlar yaşanabiliyor.” dedi.