Vali Kalkan İlçe Ziyaretlerine Başladı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, ilçe ziyaretlerine başladı.

Vali Kalkan İlçe Ziyaretlerine Başladı
Bugün Yusufeli ilçesine gelen Kalkan, hükümet konağı önünde Yusufeli Kaymakamı Emre Nebioğlu, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Hakan Kahraman, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Cantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgüt başkanları tarafından karşılandı. Necmettin Kalkan, Yusufeli hükümet konağına çıkarak Kaymakam EmreNebioğlu'dan brifing aldı. Nebioğlu da, Vali Necmettin Kalkan'a slayt gösterisi ile ilçedeki gerçekleştirmiş oldukları hizmetleri anlattı. Daha sonra Yusufeli Belediye Başkanını ziyaret eden Kalkan, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye hakkında Kalkan'a bilgi verdi. Vali Necmettin Kalkan, Yusufeli Kaymakamı Emre Nebioğlu, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, il müdürleri ile birlikte İşhan köyünde Köydes tarafından yapılan içmesuyu ve yol genişletme çalışmalarını inceledi.

İşhan Muhtarı İshak Uzun tarafından karşılanan Vali Kalkan, Köydes çalışması hakkında bilgi aldı. İşhan köyünden Pamukçular köyüne geçen Kalkan, köy muhtarı Hüsnü Kahveci ve köylüler tarafından karşılandı. Kahveci'nin köyüyle ilgili sorunlarını dinledi köylü vatandaşlarla sohbet etti. Köyün yolunun asfaltının yapılması için yetkililere talimat verdi. Daha sonra köyde bulunan şehit ailesi Şerif Kahveci'yi evinde ziyaret etti. Aynı köyde dar gelirli bir vatandaş olan Melahat Balcı'yı da evinde ziyaretederek devletten bir isteğin var mı yok mu diye sordu. Kalkan, bir sorunu olursa İlçe Kaymakamlığına gitmesini gereken desteğin verileceğini belirtti.İlçeden ayrılan Vali Kalkan, Artvin'e gitti. Kalkan, Yusufeli barajı ile ilgili bir muhabirin sorusu üzerine Yusufeli barajının Yusufeli'nin en önemli konusu olduğuna innadığını söyledi

Kalkan, sözlerine şöyle devam etti: "Sözlerimin başında şunu ifade etmek istiyorum, insanlar bu toprakta doğmuş büyümüşler ve mezarları yerleri var geçmişi var geleceği var burada yaşayan insanlar için bu topraklar son derece önemli. Bir tarafta da devletimizin adil menfaatleri var.Ulusumuzun milletimizin dünyada hak ettiği yeri alması için yapılması gerçekleştirilmesi gereken projeler var.Dolayısı ile önümüzdeki günlerde Yusufeli ile ilgili verilecek kararlarda Yusufeli vatandaşlarının kanaat önderlerininve seçilmişlerin kanaat ve düşünceleri önemli olacak inanıyorum ki vatandaşlarımızın geleceği görerek doğru bir karar verecektir. Yusufeli barajının temelinin ihalesi yılbaşından önce çıkacaktır."
Kaynak: İHA