Sivas’ta Ahilik Haftası Kutlandı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Ahilik Haftası nedeniyle bir tören düzenledi.


Esnaf yürüyüşüyle başlayan program, SESOB Başkanı Beşir Köksal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, diğer odaların başkanları ve esnaflar, ahi elbiseleri giyen endüstri meslek lisesi öğrencileri ile birlikte davul-zurna eşliğinde birlik binası önünden Ahi Emir Ahmed Türbesi’ne kadar yürüdü. Türbe önünde İl Müftüsü Yusuf Şahin dua okuduktan sonra Ahilik Yürüyüşü’ne geçildi. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve diğer yetkililer katıldığı yürüyüş mehter eşliğinde gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki alanda tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Ali Kolat, ahilik kültürünün önemine dikkati çekerek, ''Ahilik kültürünün, ahilik geleneğinin geçmişimizde çok büyük bir yeri var, çok büyük bir öneme sahip. Çünkü geçmişimizin, millet olmamızın, büyük bir toplum olmamızın temelinde esnafın bu anlayışı fevkalade önemli bir yer tutmuştur.'' dedi.
SESOB Başkanı Beşir Köksal da ahilik kültürünün önemine dikkati çekti. Bu sene ahilik haftasını coşkuyla kutladıklarını dile getiren Köksal, "Ahilik sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren günümüzde hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bu nedenle teşkilat olarak ahiliği çok önemsiyoruz." dedi
Törende, yılın ahisi seçilen berber Murat Teker, yılın en iyi erkek esnafı Nami Şahin ve yılın en iyi kadın esnafı Nurhanım Duman'a plaketleri ve ödülleri verildi. Tören, Kırşehir'den gelen şed kuşatma ekibinin gösterisiyle sona erdi.