Ankara Valisi Alaaddin Yüksel:

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Tüm ihtimaller de dahil olmak üzere, ağırlıklı bir terör eylemiyle muhatap olduğumuz anlaşılıyor" dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel:
Kızılay Kumrular Sokak`ta yaşanan patlama sonrası hayatını kaybeden Dürdane Beyhan`ın (60) Karşıyaka Mezarlığı`nda ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrası bir açıklama yapan Vali Yüksel, patlamada hayatını kaybedenlerin Mustafa Güngör (22), Orhan Güzel (18) ve Dürdane Beyhan (60) olduklarını söyledi. Yüksel, Orhan Güzel`in memleketi olan Kastamonu`da, diğer iki kişinin ise Ankara`da son yolculuklarına uğurlandığını ifade etti. 3`ü ağır olmak 12 kişinin tedavileri hastanelerde devam ettiğini söyleyen Yüksel, gelişmelerin yakından takip edildiğini anlattı. Tüm kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalarla Kulvar Sokak`ın trafiğeaçıldığını bildiren Yüksel, Namık Kemal İlköğretim Okulu`nun da bir günlük tatilin ardından eğitim-öğretime devam edildiğini kaydetti. Yüksel, ölen vatandaşlara Allah`tan rahmet, tedavileri devam eden bütün vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü`nün olabilecek tüm ihtimalleri değerlendirdiğine dikkat çeken Yüksel, "Tüm ihtimaller de dahil olmak üzere, ağırlıklı bir terör eylemiyle muhatap olduğumuz anlaşılıyor. Emniyet Müdürlüğü, dünden beri çok seri bir çalışma yapıyor. Bütün alana yayıldık, bütün literatür araştırmalarımızı yapıyoruz. Üzerinde çok önemli bir çalışma yaptığımızı söylemek istiyorum. Şuanda gözaltına alınan kimse yok, sadece emniyet müdürlüğünün çok detaylı bir çalışması var. İfadelerini aldığımız,görüşlerine başvurduğumuz, süratli değerlendirmeler yaptığımız ve delilleri topladığımız kişiler var" dedi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksel, bir gazetecinin, "Bugün çeşitli yerlerde bomba ihbarı oldu, bomba şüphesi yaşandı, bazıları fünye ile patlatıldı, bomba paniğinin önüne nasıl geçebiliriz?" sorusuna, "Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, al bayrağını yüreğine bayrak yapmış ve bir yönetici olarak ifade ediyorum ki; bu konuda özellikle geçen aydan başlamak üzere bugün de devam eden şartlar içerisinde artık sabrın ve hiç kuşku yok ki, sözün bittiği noktaya gelindiğine herkesin kabul etmesigerekiyor. Terör ve terörün taraftarı olan kim varsa er ya da geç mutlaka bedellerini ödeyecektir. Gözü dönmüş caniler dün nasıl bir durum yarattı" diye cevap verdi.

Olayın yerine bir ziyaret gerçekleştirdikleri ifade eden Yüksel, "Bir tane ayakkabı boyacısı, uzun yıllar o mahallede ayakkabı boyacılığı yapan ve ekmeğini kazanan yaşlı bir amca. Kuruyemişçide çalışan genç bir kardeşim, yeni iş bulduğunu söylüyor, `aileme bakmak için orada çalışıyordum` diyor. Bir genç kızımız ise, telefoncuda okul ihtiyaçlarını karşılamak için orada çalışmam gerekiyordu diyor. Çocuğunun rızkını çıkarmak için sabahleyin dükkanını açan kasap ve çocuklarının ihtiyaçlarını almak için gelenanne-baba ve daha niceleri. Bunlar terörün neresinde? Bunların günahı ne? Elbette ki şimdi bana soracaksınız, peki bu durum ne olacak? Bu sorunun tek bir cevabı var, bunun cevabı da tarihin sayfalarında saklı. Hainlerin sonu tarihte ne olduysa, onların sonu da aynen böyle olacak" diye konuştu

Yüksel, patlayıcının cinsi ile ilgili ise, "Emniyetteki yetkililer çalışıyor, bu konuyla ilgili raporlar geliyor. Bombanın, üzerinde çalışılmış, güçlendirilmiş plastik bir patlayıcı olduğu anlaşılıyor" dedi.
Kaynak: İHA