Van Valiliği'nden Gazilere Yemek

Van Valisi Münir Karaloğlu, Anadolu ve Ortadoğu'nun tarih boyunca kanlı savaşlara sahne olduğunu, çok karmaşık ve siyasi oyunların bu bölgede oynandığını belirterek, "Maalesef bugün hala bu karmaşık siyasi oyunlar hem Ortadoğu'da hem de ülkemizde oynanmak istenmektedir" dedi.

Van Valiliği'nden Gazilere Yemek
Van Valiliği tarafından gaziler onuruna İskele Öğretmenevi'nde bir yemek verildi. Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Uğur, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, gaziler ve yakınlarının katıldığı yemekte bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, bulunulan coğrafyada yüzyıllar boyunca tarihin en kanlı savaşlarına ve en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olduğunu söyledi. Karaloğlu, "Anadolu ve Ortadoğu,tarih boyunca kanlı savaşlara sahne olmuş, çok karmaşık ve siyasi oyunlar bu bölgede oynanmıştır. Maalesef bugün hala bu karmaşık siyasi oyunlar hem Ortadoğu'da hem de ülkemizde oynanmak istenmektedir. Ama tarih boyunca her daim bağımsız ve özgür kalabilmiş milletimiz, bunu şehitlerimiz ve gazilerimizin eşsiz mücadelesi sayesinde kazanmıştır. Şehidine saygısı olmayan, şehidinin yakının korumayan ve gazisine değer vermeyen bir milletin geleceği yoktur, olmazda. Devletimiz ve hükümetimiz hem şehityakınlarımız hem de gazilerimize gereken değeri vermek için son dönemde valiliklerimizin bünyesinde sadece işi şehit yakınları ve gazilerimizle ilgilenmek olan müdürlükler oluşturdu. Bu belki sizin yaptığınız fedakarlığın karşılığı değildir hiç bir zamanda olamaz, ama bu büyük devletin sizin fedakarlığınız karşılığında ancak minnettarlığını göstermek için küçük bir adım olabilir. İlin valisi olarak ve bütün çalışma arkadaşlarım şehit yakınlarımıza ve gazilerimize gerekli değeri verme noktasındaelimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim hem milli görevimiz hem de bu makamı işgal etmiş olmamız münasebetiyle bizzat görevimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından Bingöl kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp GATA'da tedavi olan gazi Mehmet Yücel'e Devlet Övünç Madalyası Vali Karaloğlu tarafından verildi.

Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Uğur, Van Valisi Karaloğlu'na plaket takdim ederken, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ise plaketini Kore gazisi Tevfik Gezgen'in elinden aldı.

Yemeğin ardından gaziler protokolle tek tek tokalaşarak öğretmenevinden ayrıldı.
Kaynak: İHA