Lüks araçlarla kumarhane baskını

İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Beykoz'da kumar oynatan dernek binasını lüks araçlarla bastı.

Lüks araçlarla kumarhane baskını
Kumar makinelerinin saklanmaması için villaya lüks araçlarla müşteri kılığında giren ekipler 78 kişiyi gözaltına aldı. Gecelik 500 bin dolar gelir elde eden şahısların kredi kartı ile de kumar oynattıkları belirlendi.

Kumar oynanması, oynatılması, mekan temin edilmesi suç olmasına rağmen bir türlü önüne geçilemeyen yasadışı kumarhaneler şimdi de kredi kartı ile kumar oynatmaya başladı. Müşterilerine kredi kartı ile kumar oynama fırsatı veren şebeke İstanbul Jandarma Komutanlığının baskını ile çökertildi.

Beykoz Polenezköy'de kumar oynatıldığı bilgisini alan Jandarma ekipleri dernek merkezi olarak kiralanan villada kumar oynatıldığı ihbarını aldı. Yapılan çalışmalarda kumar oynanan villa da baskınlara karşı kameralar ile uyarı sitemi kurulduğu tespit edildi. Ekipler kamera sistemini aşmak için lüks araçlarla 18 eylül 2011 günü kumarhaneye gitti. Müşteri kılığında kumarhaneye giren sivil ekiplerin haber vermesi ile resmi ekipler operasyon yaptı. Baskını gören şebeke elemanlarının bahçe kapılarını kapaması üzerine ekipler duvarların üzerinden atlayarak operasyona devam etti. Baskında 33 müşteri, 44 kumarhane çalışanı gözaltına alındı. Aramalarda 11 adet rulet masası, 11 adet masa açılış fiyat tabelası, para sayma makinesi, kumar oynamada kullanılan renkli fişler ele geçirildi. Yapılan aramalarda 4 adet post makinesi bulunması ise şebekenin kredi kartı ile kumar oynattığını ortaya çıkardı. Kumarhanede yapılan incelemelerde gecelik cirosunun 500 bin doları bulduğu tespit edildi.
Kaynak: AA