Eğitimde Çifte Mutluluk

Kahramanmaraşlı hayırsever işadamı Eshabil Tanrıverdi'nin babası Zekeriya Tanrıverdi adına yaptırdığı ilköğretim okulu törenle eğitime açıldı.

Eğitimde Çifte Mutluluk
Okulun yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde gerçekleştirilmesi eğitim camiasında çifte mutluluğa neden oldu

TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Eshabil Tanrıverdi'nin ve ailesinin eğitime katkısı sürüyor. 1,5 milyon dolara malolan 24 derslikli Zekeriya Tanrıverdi İlköğretim Okulu törenle hizmete sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören renkli görüntülere sahne oldu. Güvenli okul güvenli gelecek projesinin de imzalanarak hayata geçirildiği törende, öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansıdı. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 2011-2012 eğitim öğretim yılını böylesine güzel bir okulda açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Öncelikle bu mutluluğu yaşatan Tanrıverdi ailesine şükranlarınu sunan Kocatepe, şöyle konuştu: "Kahramanmaraş ilimizde milli eğitimimizin, milli eğitim camiamızın eğitim kalitesini, ilköğretim kalitesini yükseltmek konusundaki gayretini çabasını Milli Eğitim Müdürümüzün ifadesinden bir kez daha anlamış olduk. Ben öncelikle bu çabalarından dolayımüdürümüz başta olmak üzere tüm milli eğitim çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum." Kahramanmaraş'ın bu yıl okul öncesinde pilot il seçildiğini ve 14 bin 900 öğrencinin eğitime ilk adımı attığını kaydeden Kocatepe, şunları söyledi: "Bilindiği gibi okul öncesi eğitimi gören çocuklarımızın ondan sonraki eğitim sürecinde ve normal hayatında son derece daha başarılı oldukları Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla sabit görülüyor. Bu nedenle eğitimde okul öncesi eğitimin artırılması, bu konudaki eğitim öğretim oranının yüzde yüze çıkarılması ve okullaşmada yüzde yüze ulaşmakamacıyla işadamlarımızın gayreti, il özel idaremizin imkanları ve genel bütçe kaynakları ile bu yıl bir atılım gerçekleştirmekteyiz." İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ise, gelecek nesle en iyi hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ulusumuzun geleceği ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın Atatürk ilkeleri doğrultusunda devletine, milletine, vatanına, kutsal bütün değerlerine, örf ve ananelerine sıkı sıkıya bağlı nesiller olarak yetiştirilmesi için toplumda başta eğitimciler olmak üzere her kesime büyük görev düşmektedir." Hayırsever işadamı Eshabil Tanrıverdi de eğitimin insan ve toplum hayatındaki yeri ve önemini çok iyi bildiklerini söyledi. Eğitime yapılan hizmetin geleceğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Eğitim yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'nın değil hepimizin davasıdır, milli bir davadır. Daha iyi daha güzel eğitim ortamlarının hazırlanması, insanların o oranda kaliteli ve kalifiye yetişmesi anlamına geliyor." Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, baba ve oğul Tanrıverdi'ye plaket takdim etti. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'ın da katıldığı törende açılışın ardından katılımcılar okulu gezdi

Bu arada Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan iki adet maskot polis öğrencilerin ilgi odağı oldu. Üzerinde 'Alo Ede' yazan ve öğrenci polis arasındaki kaynaştırmayı amaçlayan maskot polisler, çocuklarla 'çak' yaparak bol bol fotoğraf çektirdi. Maskot polislerin eğitim yılı boyunca okulları gezerek çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışacağı belirtildi.
Kaynak: İHA