Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Almanya temasları izleniyor.

Gül, ziyareti kapsamında Berlin`den Stuttgart`a geçerek, Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann ile görüşecek. Türk ve Alman toplum temsilcilerinin katılacağı resepsiyona iştirak edecek Gül, Güneş Enerjisi ve Hidrojen Araştırma Merkezi’ni ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, ardından İstanbul`a dönecek.

Başbakan Erdoğan, New York`ta BM`nin 66. genel kurul görüşmelerinin açılış oturumuna katılacak. Bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşecek Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon`un heyet başkanları onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak. Erdoğan, ABD Başkanı Obama`nın heyet başkanları ve eşleri onuruna vereceği resepsiyona da katılacak.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov’u Meclis’te ağırlayacak. (11.00/19.00))

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, G-20 Ekonomiden Sorumlu Bakanlar ve Kalkınma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere ABD`ye gidecek. (10.50)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, UNICEF toplantısı ile `Kadın Sığınmaevleri’ toplantısına katılacak. (10.00/11.00)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TMO’nun yeniden alım sistemi konulu paneline katılacak. (14.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret edecek. (10.00/11.00/14.30)

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Arap Devletleri Misyonu Ankara Temsilcisi Muhammed el Fatah Naciri ile görüşecek. (16.00)

CHP grup başkanvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan, Meclis muhabirlerini ziyaret edecek. (12.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İran gezisi hakkında toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo başkanlığındaki iş adamları ve kurum yetkililerinden oluşan 25 kişilik heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş`ı ziyaret edecek. (10.00)

Siirt’te dün akşam Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında, 4 bayanın hayatını kaybettiği, 2 kişinin de ağır yaralandığı saldırı ardından gelişmeler takip ediliyor.

İzmir’e dün akşam getirilen Libyalı yaralılar ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.


Türk Telekom Akademi tarafından Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu (TEGEP) işbirliğiyle 1. Eğitim ve Gelişim Zirvesi yapılacak.


TÜİK, 2010 Yılı Dış Alem Hesaplarını açıklayacak.


Evlenecek çiftler, alyansta da gram düşürdü.. Altın fiyatlarındaki yükseliş alyans satış oranlarına yansımazken, yeni evlenecek çiftlerin daha düşük gramda alyansa yönelmesine neden oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi 18. Altın Koza Film Festivali’nde bugün, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sinema sanatçılarıyla bir araya geliyor. ‘Ben Asyalıyım Ben Afrikalıyım’ başlıklı söyleşi ve ‘Bir Zamanlar Anadolu’da isimli filmin Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. (10.00/11.00/20.00)

Organize Sanayi Bölgeler Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge Toplantısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu`da katılacak. (15.00)

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, Dünya Alzheimer Günü nedeniyle geleneksel ‘Umut Balonlarını Gökyüzüne Gönderelim’ etkinliği düzenleyecek. (16.00)

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Hükümeti, yabancı petrol şirketleriyle yapılan tüm petrol anlaşmalarını Kürt Parlamentosu’na ve halka açıklayacağını duyurdu.

Çin’in bir çok bölgesinde etkili olan seller can ve mal kaybına yol açıyor.

Küresel piyasalarda yaşanan durgunluk ve enerji taleplerinde yaşanan daralma nedeni ile kısmen etkilenen Rusya’da mali piyasalar ısınmaya başladı. İthalat rakamlarının yüzde 40 seviyesinde artması ve nakit çıkışının sadece ilk altı ayda 31,2 milyar dolara ulaşması nedeni ile dolar 60 kapek değerlenerek 31,50 ruble seviyesine çıktı.

Rusya’nın Rubin Kazan takımında top koşturan Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz, teklif alması durumunda İstanbul takımlarına öncelik vereceği mesajını verdi.


AVRASYA FEED
Ruslar eski moda ahşap oyuncakları XBOX ve iPod’lara karşı yaşam mücadelesi veriyor. 1917 devriminden önce kurulan dev oyuncak fabrikası ile tanınan Moskova çevresindeki Bogorodskoye kasabası “Rusya’nın oyuncak krallığı” olarak biliniyor. Moskova

Özbekistan ev sahipliğinde ilk defa Taşkent’te düzenlenen ve Türkiye’den de katılımın olduğu Dünya Muay Thai Şampiyonası müsabakaları bugün başlıyor. Taşkent

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te altıncısı düzenlenen enerji fuarı bugün açılıyor. Taşkent

SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 3. hafta maçlarına Kardemir Karabükspor-Galatasaray, Eskişehirspor-Gençlerbirliği, MP Antalyaspor-Mersin İ.Y ve Samsunspor-Trabzonspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (18.45/20.00/21.45)

Süper Toto Super Ligi`n 3. Haftasında Bursaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş deniz yolu ile Bursa`ya gelecek. (16.00)