Çiçek: Bu Tür Olaylar Her Yönüyle Değerlendirilir

Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara'daki patlamanın terör saldırısı olup olmayacağına ilişkin, “Bilmiyorum.

Çiçek: Bu Tür Olaylar Her Yönüyle Değerlendirilir
Tabii bu tür olaylar her yönüyle değerlendirilir. Şu ana kadar bana gelen bilgi böyle bir açıklama yapmamı mümkün kılmıyor.” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı töreninden sonra gazetecilerin Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Vekili, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın olay yerinde olduğunu, henüz net bir açıklama yapma noktasında bulunmadıklarını kaydetti. Çiçek, “Araştırmalar, değerlendirmeler bitsin. Zaten ilgili makamlar da açıklama yapar. Bu safhada fazla bir şey söyleyemem.” diye konuştu.
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ), 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı törenle açıldı. Açılış, ilk olarak, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve beraberindeki öğretim üyelerinin Atatürk anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından, Cumhuriyet Salonu’na geçildi. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Turan Erol, 'Küresel Ekonomik Değişimler ve Türkiye İçin Fırsatlar' konulu açılış dersi verdi.
Törende, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, fakülte ve yüksekokulları birincilikle kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri bir müzik dinletisi sundu.