Avukatlar, Adliye Önündeki Eylemlerine Devam Etti

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, adliye giriş kapılarında üstlerinin hukuka aykırı bir şekilde arandığını savunarak üçüncü kez Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Avukatlar, Adliye Önündeki Eylemlerine Devam Etti
Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'ne bağlı bir grup avukat adliye önünde toplandı. Alkışlar ve sloganlarla üstlerinin aranmasını protesto eden avukatlar basın açıklaması yaptı. Çağdaş Hukukçular Derneği adına açıklama yapan Avukat Ali Şafak, "Güvenlik gerekçesiyle avukatlık ilkelerine aykırı uygulamaları hayata geçirmek isteyen anlayış, sorunu güvenlikle çözmeye çalışmıştır. Bir kez daha belirtmek gerekir ki sorun güvenlik sorunu yahut avukatların ayrıcalık talebi değildir. Avukatlarınkendilerine ilişkin hiçbir ayrıcalık talepleri yoktur. Sorun avukatlık mesleğinin, dolayısıyla yargının tam ve eksiksiz yerine getirilmesini sağlama çabasıdır. Bu haftadan itibaren Adalet Bakanlığı'nın avukatlara yönelik ayrı bir giriş kapısı ve turnike uygulaması sorunun çözümü için bir adım olarak değerlendirilse de halihazırdaki mevcut uygulama yasalara, avukatlığın yürütülmesi için gerekli ilkelere aykırıdır" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay ise, "Haklarımıza sahip çıkacağız. Adalet Bakanlığı bu hafta başından itibaren turnike uygulamasına girdi. Şimdi hepimiz buradaki direnişimizin bir kazanımı olarak aranmadan adliyeye giriyoruz, sadece kimlik kartlarımız yeterli" diye konuştu.

Avukatlar, yapılan açıklamanın ardından İstanbul Barosu'nun özel olarak kurduğu elektronik turnikeye kartlarını okutarak, adliyeye girdi. Avukatlar adliye içinde de alkışlarla tepkilerini dile getirdi

Kaynak: İHA