Yuvada Kalan Çocuklara Moral Verdiler

Siirt Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Saraçoğlu Çocuk Yuvasında kalan çocuklara canlı müzik eşliğinde, doğum günü partisi düzenlendi.

Yuvada Kalan Çocuklara Moral Verdiler

Vali Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak, “Devletimizin himayesi ve koruması alında bulunan çocuklarımıza vereceğimiz en güzel şey sevgidir.” dedi.

Saraçoğlu Çocuk Yuvasında düzenlenen etkinliğe; Gülsüm Çolak, il müdürlerinin eşleri ile yuvadaki çocukların yanı sıra, bu yıl nisan ayında Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca İlköğretim Okuluna yardımda bulunan hayırsever iş kadını Mine Kapı da katıldı.
Gülsüm Çolak burada yaptığı konuşmada; "Yuvadaki çocuklarımıza vereceğimiz en güzel şey sevgidir. Devletimizin himayesi ve koruması altında bulunan bu çocuklarımızı sık sık ziyaret ederek, her zaman çocuklarımızın yanlarındayız. Tüm ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaktayız. Yeni bir eğitim- öğretim yılına giriyoruz, dolayısıyla yuvada kalan çocuklarımıza iyi bir moral ve motivasyon sağlamak amacıyla sekiz çocuğumuzun doğum gününü kutlayarak, sevinç ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Yuvadaki çocuklarımızın başta okul takipleri olmak üzere diğer sorunlarını gidermek için, her türlü tedbir alınmakta, çocuklarımıza burada aile ortamı yaratılmış, çocuklara iyi bakıldığını, çocuklarımızın burada mutlu olduklarını yapmış olduğum ziyaret ve incelemelerde gözlemledim. Her zaman Kendilerini ziyaret ederek, kendilerine bir anne, sevgisi kadar yakın olmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Siirt İlim Spor Kültür Araştırma Vakfı Başkanlığına (siskav) bağlı yerel sanatçılar tarafından verilen konserle yuvadaki çocuklar gönüllerince eğlenip halaylar çekip şarkı söylediler. Çocuklarla birlikte halay çeken Vali eşi Gülsüm Çolak ve bayan davetliler, gösterdikleri ilgilerle çocuklara ana-baba sevgisinin yokluğunu hissettirmedi.

Doğum günü partisinde çocukları sevindiren Gülsüm Çolak, doğum günü pastasını çocuklarla beraber keserek, çocukların sevinç ve mutluluklarına ortak oldu. Daha sonra Bayan Çolak ve kurum müdürlerinin eşleri ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.