Bunlar kötü uygulamalar

Cumhurbaşkanı Gül, “Ergenekon” tutuklusu Doğan Yurdakul'un eşinin mezarına toprak atarken arkada cezaevi aracının bulunduğu fotoğrafın kendisini çok üzdüğünü söyledi. Gül, “Bunlar kötü uygulamalar” dedi.

Bunlar kötü uygulamalar
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya ziyareti öncesi uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Ergenekon tutuklusu gazeteci Doğan Yurdakul'un, eşinin mezarına kürekle toprak atarken arka fonda cezaevi aracının bulunduğu fotoğrafı değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bu tür uygulamaları "kötü uygulamalar" olarak nitelendirdi.

Fotoğrafın kendisini çok üzdüğünü ifade eden Gül, şunları söyledi: "Üzüldüm doğrusu gerçekten... Bunların tedbirleri alınabilir ama inanıyorum ki en üst seviyede herkesi üzmüştür bu... Ama uygulamada bilmeyince memurlar, bürokrasi işte kağıda, yönetmeliğe göre iş yapınca böyle çok kötü manzaralar çıkıyor..."

Gezisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da kendisine eşlik ettiğini belirten Gül, "Heyetimizde bakanlar da var onlarla da konuşurum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Güngör Yurdakul'un eşini cezaevinde ziyaret ettiği sırada peruğunun çıkarttırılmasıyla ilgili olarak ise "Hoş değil doğrusu, zedeleyici" diye konuştu.

Bunlar kötü uygulamalar