Msf Programını Açıkladı

21-25 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan Mezopotamya Sosyal Forumu'nun (MSF)programı açıklandı.

Msf Programını Açıkladı
Yürüyüş ve konserlerle başlayacak forumda, alternatif yaşam arayışlarından, Ortadoğu'da halkların başkaldırısına, Kürdistan'da mücadele yöntemlerinden, kadın özgürlük mücadelelerine kadar çok sayıda oturum gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi gerçeleştirilecek olan Mezopotamya Sosyal Forumu'nun (MSF) programı Sümerparkta yapılan basın toplantısı ile açıklandı. Toplantıya TMMOB Diyarbakır İKK Sekreterliği adına Semih Oktay, Ceren Kadın Derneği Yöneticisi Şükran Mızrak, DİSK Genel İş Yöneticisi Muharrem Timur, MSF Koordinasyon Kurulu Üyesi Meral El katıldı. MSF koordinasyon kurulu adına çağrı metnini okuyan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri M. Raci Bilici, bütün yeryüzü siyasal, sosyal ve ahlaki olarak çalkalanırken, direnişiçindeki seslerini duyurmak ve başka sesleri duymak istedikleri için 21-25 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır'da tekrar bir araya geleceklerini söyledi. Bilici, "Ortadoğu'da halkların baharının yaşandığı bir dönemde bazı iktidarlar yıkılırken, kimi iktidarlar da ustalaşıyor. Sömürgeciler, bombalarla, barajlarla, ilaçlarla doğayı ve insanı öldürürken, direnenler doğaya ve insana sahip çıkıyor, geleceklerini yaratıyor. Sömürgeciler tekelleşip canavarlaşırken, savaş piyasaları açarken ve paketlenmişgelecekler sunarken, halklar farklılıklarını saygıyla yaşatıyor ve onurlu barış filizlerini yeşertiyor. Devletler halkların tarihini silmeye çalışırken, halklar ve hakikat arayışçıları dünü unutmayıp onunla yüzleşiyor, hafızasını kuruyor" dedi.

Bilici, konuşmasında devamla tüm sömürgeci, baskıcı ve yıkıcı yapılara karşı durmak için Ortadoğu ve dünya halklarını, ezilenleri ve bütün direnenleri Mezopotamya Sosyal Forumu'na davet etti.
Kaynak: İHA