Mehmetçik'ten okul onarımı

Van'ın Başkale ilçesinde yardım talebi üzerine 5 yıl önce eğitim öğretime açılan Merkez İlköğretim Okulu'nu onarmak için çalışmalara başlayan Mehmetçik, binanın dökülen dış duvarlarının sıvasını yapıp, yeni baştan boyadı.

Mehmetçik'ten okul onarımı
İlçe merkezinde bakımsız ve kötü görünümde olan ilköğretim okulunun onarımına Mehmetçikler el attı. 500 öğrenci kapasiteli okulun yöneticileri, eğitim yuvasının bakım ve onarımının yapılması için Başkale 6. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı 4. Hudut Tabur Komutanlığı'ndan yardım talep etti. Bunun üzerine komutanlık yetkilileri, inşaat ustası pozisyonundaki Mehmetçikleri okulun onarımı için görevlendirdi. Okula gelen Mehmetçikler, öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için geceli gündüzlü çalışmabaşlattılar. Mehmetçikler okulun dış ve iç duvarlarını, dökülen sıvasını ve boyasını yaparken, elektrik ve su tesisatını da yenilediler. Çocukların oyun alanlarının yan taraflarına da tel örgü çekilerek, okul güvenilir hale getirildi

Mehmetçiklerin duyarlı davranışlarından dolayı memnun olduklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir teşekkür ederek, "Mehmetçikler okulumuzu adeta yepyeni hale getirmek için çalıştılar. Kötü görünümde olan okulumuz artık gözle görünür bir hale geldi. Öğrencilerimiz, derslerini rahat ve huzur içinde yapacak. İlçe halkı ve öğrenciler adına Mehmetçiklerimize ve komutanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.
Kaynak: İHA